Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä päätti upean uransa torstaina, kun Suomen taival MM-kisoissa päättyi.

Möttölä kertoi viimeisen MM-ottelun jälkeen uransa olevan ohi.

– Unelma oli, että tämä olisi jatkunut vielä vähintään pari päivää, mutta nämä eivät mene aina niin kuin saduissa. Tämä on ollut hieno hieno rupeama. Tämä oli absoluuttisesti viimeinen otteluni, Möttölä kertoi Uusi-Seelanti-ottelun jälkeen.

Möttölän maajoukkueura alkoi jo vuonna 1995, kun hän oli vasta 18-vuotias. Nyt 20 vuotta myöhemmin Möttölän maajoukkueura tuli päätökseen. Siihen väliin mahtui paljon ja hän oli muun muassa ensimmäinen suomalaispelaaja NBA:ssa.

– Ei tässä voi yksittäisiä hetkiä voi nostaa esiin. Monta pelaajaa on ollut pukukopissa samaan aikaan ja tästä ryhmästä moni on ollut siinä suuren osan. Ne ovat ne ihmissuhteet, jotka jäävät tästä hienoimpana käteen.

Möttölän lisäksi ainakin Kimmo Muurinen on ilmoittanut lopettavansa uransa. Möttölä näkee kuitenkin maajoukkueen tulevaisuuden valoisana ilman paria kokenutta sotaratsua.

– Sieltä on tulossa seuraavaa sukupolvea, mutta ei sinne mitään nuorennusleikkausta tarvitse tehdä. Joka kesä tässä on tullut uusia kavereita mukaan ja he ovat täyttäneet paikkansa. Se jatkuu ihan varmasti seuraavanakin kesänä.

Möttölän mukaan päätöstä ei tarvinnut juuri miettiä.

– Ei minun tarvitse tuollaisella spekuloida. Sitten, kun on aika, niin on aika. Ei tässä sen kummempaa. Tämä on ollut suhteellisen kova työvoitto olla tässäkin remmissä mukana tänä kesänä ja ylipäänsä viimeiset viisi vuotta. Voi olla aika ylpeä itsestään, Möttölä kertoi.

Salttu Forsström