KTP-Basket on EuroChallengen G-lohkon jumbo, mutta omaa vielä kaksi mahdollista reittiä 16 parhaan joukkoon. Todennäköisempään niistä riittää voitto tänään ja viikon päästä Belgiasta, sekä Biellan kaksi vierastappiota. Lohkon ennakkosuosikin Le Mansin kaataminen vaatii tänään kuitenkin nappisuorituksen.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov tiedostaa ottelun panokset.

– Onhan tämä kieltämättä kauden toistaiseksi tärkein ottelu, toteaa Mirolybov kotkalaisten sivuilla.

KTP:n Brandon Jefferson kiskaisi Italiassa ensimmäiselle puoliajalle 23 pistettä, mutta lento loppui kovaan tälliin toisella puoliajalla. Perjantain Korikobrat-ottelu meni siviilit päällä, mutta nyt mies puhkuu pelihaluja.

– Pelaaminen on edelleen kysymysmerkki ja selviää vasta lopullisesti lämmittelyssä. Jefferson kuitenkin haluaa pelata, joten eiköhän hänet tänään kentällä nähdä, Mirolybov toteaa.

Jukka Matisen ja Aleksi Akpason seuraksi sairastuvalle ei todellakaan tarvitsisi liittyä enää yhdenkään vihreäpaidan. Jeffersonin ratkaisukyvylle on todella tarvetta tänään. Mirolybov on kuitenkin luottavainen:

– En kiellä, etteikö tilanne voisi olla tällä hetkellä parempi. Mutta tiedän, että jokainen jätkä, joka kentälle astelee tulee laittamaan itsensä likoon.

Tappio Italiassa tuntui jo tappoiskulta jatkohaaveille, mutta ovi 16 parhaan joukkoon on edelleen raollaan. Kaksi voittoa tarvitaan ja Biellan täytyisi tehdä tuloksettomat reissut niin tänään Belgiaan, kuin ensi viikolla Ranskaankin. Biella pelaa illan myöhäisottelussa Atwerp Giantsia vastaan, mutta Mirolybov painottaa keskittymisen olevan Karhuvuoressa.

– Mikään ei ole koripallossa mahdotonta. Meidän tehtävä on tällä hetkellä keskittyä siihen että laitamme tähän otteluun kaikki likoon. Kun teemme sen, niin uskon hyvän tuloksen löytyvän taululta. Tämän jälkeen sitten voidaan katsella miten Antwerp ja Biella pelaa. Asioihin joihin ei voi itse vaikuttaa on turha hukata energiaa.

KTP lähtee metsästämään voittoa pitämällä tempoa.

– Le Mans voitetaan sillä että uskalletaan pelata meidän omaa peliä. Meidän pitää pystyä pitämään kovaa tempoa yllä molemmissa päissä kenttää ja olla rohkeita. Puolustuksessa iso sana on suojella koria. Hyökkäyspäähän pitää lähteä ryminällä ja uskaltaa pelata meidän vahvuuksilla. Ranskassa nämä molemmat jutut toimi noin 35 minuuttia lähes erinomaisesti, Mirolybov päättää.