Loimaan liikuntahallilla tärähtää jälleen sunnuntaina, kun Biisonien VTB-taival jatkuu klo 16 alkavassa ottelussa. Kapuloita rattaisiin heittelee sarjassa neljäntenä oleva Nizhni Novgorod.

Nizhni Novgorod on äärimmäisen kova joukkue, jonka vaarallisuutta ei edes voi aliarvioida. Se pelaa VTB:n lisäksi Euroopan kovinta sarjaa Euroliigaa. Siellä se on raivannut jo tiensä 16 parhaan joukkueen joukkoon. Eurobasket-sivuston rankingissa Nizhni Novgorod on tällä hetkellä sijalla 11. Taakse ovat jääneet mm. Lokomotiv Kuban, UNIKS Kazan ja Petteri Koposen Himki.

Biisonien ja Nizhni Novgorodin ensimmäinen kohtaaminen joulukuussa päättyi Novgorodin 14 pisteen voittoon (79–65). Joukkueen kovin peluri oli valkovenäläinen sentteri Artsiom Parakhouski (210 cm/124 kg) 26 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Biisonien etevin ottelussa oli Ian Hummer (20/11).

Laitureista kovimpia on yhdysvaltalainen Trey Thompkins. Hän on liigan pistepörssissä viidentenä (16,9) ja levypalloissa kuudentena (7,7). Novgorodin peliä pyörittää yhdysvaltalainen Taylor Rochestie (16,3 ppg). Rochestie on erittäin vaarallinen ruokkimaan pelikavereitaan tekopaikkoihin. Hän johtaa joukkueensa syöttötilastoa.

Hummerin lievä vamma alkaa olla taaksejäänyttä elämää. Voi olla, että hän on pelikunnossa jo sunnuntaina. Myös Aaron Johnson alkaa pikkuhiljaa valmistautua tositoimiin palaamiseen.

Pelissä, kuten kaikissa kevään otteluissa, on tosi kyseessä. Venäläiset yrittävät hankkia mahdollisimman edulliset asemat lähestyviin pudotuspeleihin. Bisons sen sijaan tarvitsee pisteet pitääkseen pudotuspelihaaveet elossa.