Suomen miesten haastajamaajoukkue (synt. 1991-1994) lähtee kesän 2015 koitoksiin 19 pelaajan ringillä. Haastajamaajoukkueen kesä alkaa harjoitusotteluilla Ruotsia vastaan kesäkuun lopussa ja huipentuu 4.-13.7. Etelä-Korean Gwangjussa järjestettäviin universiadeihin.

Haastajamaajoukkueen kolme pelaajaa ovat jo ehtineet jo ansaita kannuksiaan Susijengin riveissä. Joonas Cavén teki ensiesiintymisensä Susijengin paidassa kesällä 2013, kun taas Carl Lindbom ja Antto Nikkarinen debytoivat Henrik Dettmannin valmentamassa miesten maajoukkueessa jo 2012.

– Haastajamaajoukkueen tarkoitus on valmistaa niitä nuoria pelaajia, jotka ovat miesten maajoukkueen kynnyksellä. Tällä joukkueella on mahdollisuus pelata joka toinen vuosi järjestettävissä universiadeissa kansainvälisiä pelejä miesten maajoukkuekonseptilla, päävalmentaja Ari Tammivaara kertoo.

– Universiadit ovat alkukesästä, joten ne palvelevat valmistautumista miesten maajoukkueeseen. Meillä on muutama miesten rinkipelaaja jo valmiiksi ja todennäköisesti myös muutama uusi pelaaja siirtyy tästä projektista miesten rinkiin.

Marius van Andringa nimettiin Kataja Basketin mestaruuskauden päätteeksi Korisliigan vuoden tulokkaaksi ja haastajamaajoukkueen ryhmästä löytyy myös unelmiensa finaalit pelannut Tommi Huolila.

Korisliiga-kokemusta joukkueessa edustavat myös mm. Kouvojen Ilari Seppälä, Pyrinnön Alex Vaenerberg ja Topias Palmi, KTP-Basketin Joonas Lehtoranta ja Helsinki Seagullsin Lauri Toivonen.

Yhdysvaltojen yliopistoliiga NCAA:sta joukkueeseen taas liittyy Florida Gatorsin Alex Murphy ja Loyolan Julius Rajala. Lisäksi Anton Kankaanpää pelaa Southern Nazarenen yliopistossa Christian College Athletic Association -yliopistoliigaa.

Suomen miesten haastajamaajoukkue 2015

Vaenerberg Alex
Nikkarinen Antto
Seppälä Ilari
van Andringa Marius
Herrala Joni
Akpaso Aleksi
Kankaanpää Anton
Lehtoranta Joonas
Heinonen Osku
Palmi Topias
Huolila Tommi
Toivonen Lauri
Lindbom Carl
Dolenc Daniel
Rajala Julius
Murphy Alex
Nuolivirta Mika
Sandberg Mikael
Cavén Joonas