Suomi kohtaa Ruotsin tuplaottelussa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten maajoukkue sekä miesten haastajamaajoukkue kohtaa maanantaina ja tiistaina peräkkäisissä peleissä Ruotsin Töölön Kisahallissa.

Naisten kohdalta kyseessä ovat kesän ensimmäiset harjoitusottelut, kun taas haastajamaajoukkueelle back-to-back-pelit ovat kenraaliharjoitus ensi viikonloppuna alkaviin universiadeihin.

Pekka Salmisen luotsaama Suomen naisten maajoukkue tekee ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle kahdesti. Joukkue kerääntyi kokoon ensimmäisen kerran ennen juhannusta valmistautumaan EM-karsintoihin, jotka pelataan maajoukkueikkunan aikana marraskuussa 2015.

– Alkukesä naisten maajoukkueen osalta on mennyt todella hyvä. Meillä on ollut innostunutta toimintaa ja positiivinen valmistautuminen ensimmäisiin maaotteluihin tänä kesänä, päävalmentaja Pekka Salminen toteaa Basket.fi-sivustolla.

– Meillä on nyt vielä iso porukka, jota vähennetään sitten myöhemmin. Terävin kärki on lupautunut mukaan maajoukkuetoimintaan ja meillä on parhaat mahdolliset pelaajat mukana, kun EM-karsinnat alkavat. Osoitus siitä, että naiskoripalloa tehdään tosissaan, meillä on laadukasta toimintaa ja hyviä pelaajia.

Ruotsi-otteluiden kokoonpano vaihtuu valtaosin päivien välillä, mutta nimekkäin ja kokenein kolmikko Tiina Sten, Dionne Pounds, Krista Gross ja Linda-Lotta Lehtoranta pelaavat molempina päivinä.

– Ruotsi-peleissä meillä on neljä tyttöä, jotka hakevat yhteispeliä toistensa kanssa molemmissa peleissä. Testaamme myös samalla nuorempaa kaartia sekä muistutamme yleisöä yliopistomimmeistämme, jotka eivät karsintoihin pääse mukaan.

Naisten maajoukkueen Ruotsi-pelit alkavat maanantaina 29.6. ja tiistaina 30.6. kello 17:00 Töölön Kisahallissa.

Haastajamaajoukkueelle kenraaliharjoitukset ennen universiadeja

Ensi viikonloppuna Etelä-Korean Gwangjussa pelattaviin universiadeihin valmistautuva Suomen haastajamaajoukkue saa kenraaliharjoituksessaan vastaansa samoihin kisoihin valmistautuvan Ruotsin.

Haastajamaajoukkue voitti viime viikolla Susi Training Centerissä Viron universiadijoukkueen 97-69 (41-30).

– Vastus kovenee, yksi harjoituspeli takana, analyysi siitä tehty ja purettu videolta pelaajien kanssa. Tänään harjoitellaan Viro-pelistä opittuja asioita, mutta pidämme homman kuitenkin edelleen yksinkertaisena, päävalmentaja Ari Tammivaara kommentoi.

– Pääasia näin lyhyessä projektissa on, että pidetään keskittyminen omassa tekemisessä.

Suomen haastajamaajoukkueen Ruotsi-pelit alkavat maanantaina 29.6. ja tiistaina 30.6. kello 19:15 Töölön Kisahallissa naisten maajoukkueen pelien jälkeen. Haastajamaajoukkueen ottelukohtaiset kokoonpanot selviävät vasta ennen ottelua.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.