Kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkisti perjantaina vuonna 2019 pidettävien MM-kisojen isäntämaan. Valinta kohdistui tällä kertaa Kiinaan.

Kiinan lisäksi Filippiinit oli tyrkyllä MM-kisaisännäksi, mutta Kiina nappasi pidemmän korren äänillä 14-7. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kiina saa järjestettäväkseen koripallon MM-kisat. Tulevat kisat tullaan pelaamaan kahdeksassa kaupungissa. Kisakaupunkeina toimivat Peking, Nanjing, Suzhou, Wuhan, Guangzhou, Shenzhen, Foshan ja Dongguan.

MM-kisoihin osallistuu yhteensä 32 maata joista 12 tulee Euroopasta. Karsintajärjestelmä muuttuu siten, että ensimmäisessä vaiheessa joukkueet jaetaan neljän joukkueen lohkoihin joista kolme parasta pääsee seuraavaan neljän lohkon ja kuuden joukkueen vaiheeseen. Alkulohkon keskinäiset ottelut jäävät voimaan ja joukkueet kohtaavat uudet joukkueet sekä koti- että vieraskentällä. Euroopan jatkolohkojen kolme parasta selviytyvät lopulta MM-kisoihin. Villi kortti -järjestelmä ei ole enää käytössä näissä kisoissa eikä olympiavoittaja etene automaattisesti kisoihin. Karsinnat muuttuvat jalkapallosta tuttuun muotoon eikä karsintaturnauksia enää käydä. Karsintapelit alkavat marraskuussa 2017 ja päättyvät helmikuussa 2019.