Toista kesää Susijengin mukana oleva Erik Murphy on ollut joukkueen ehdottomia onnistujia näissä EM-kisoissa. Murphy toivoo, että tulevina vuosina saadaan nauttia myös muista veljeskatraan jäsenistä.

Tällä hetkellä kolmen veljeksen vanhin Erik edustaa ainoana Susijengiä. Hän debytoi maajoukkueessa viime vuonna ja toisena vuotena sopeutuminen on ollut helpompaa.

– Ilman muuta. Toinen kerta on selvästi helpompi, kun kaikki on tutumpaa, Murphy muistuttaa.

Murphy vietti lapsuudessaan paljon aikaa Suomessa ja osasi auttavasti suomea. Kielitaito on kuitenkin ajan myötä ruostunut eikä ole Murphyn mukaan juuri petraantunut viime vuodesta.

– Ei oikeastaan. Ne sanat mitä osaan suomeksi, eivät ole oikein painokelpoisia, hän naurahtaa.

Murphyn nuorempi veli Alex edusti Suomea universiadeissa ja säväytti osaamisellaan. Hän olisi halunnut taistella paikasta myös EM-joukkueessa, mutta kouluvelvollisuudet pitivät hänet USA:ssa.

– Hän ei päässyt tänä vuonna, sillä hänellä on seniorivuosi menossa yliopistossa. Heillä on uusi päävalmentaja ja he halusivat hänet sinne. Hänen täytyi olla siellä, mutta hän halusi olla täällä. Hän on innoissaan maajoukkueesta ja tulee varmasti ensi vuonna, Murphy vakuutti.

Hän myöntää, että pelaaminen nuoremman veljen kanssa Suomen paidassa kutkuttaa.

– Odotan innolla, että pääsen pelaamaan hänen kanssaan maajoukkueessa.

Veljeskatraan nuorimmainen Tomas on tällä hetkellä 17-vuotias ja hänestä povataan niin ikään kovaa pelimiestä.

– Hänellä on selkeästi potentiaalia. Hän tekee kovasti töitä ja hän on erittäin hyvä. Hänellä on hyvä mielenlaatu ja jos hän jatkaa kovaa työntekoa, niin hänestä tulee hyvä pelaaja, Erik kehaisee nuorinta veljeään.

Nähdäänkö muutaman vuoden päästä kaikki kolme Murphyn veljestä maajoukkueessa?

– Ehkä jonain päivänä. En tiedä aloitusviisikossa, mutta tavoite on kolme Murphya joukkueessa. Se on meidän suunnitelma, Murphy heitti.

Salttu Forsström, Montpellier