KTP:n synkkääkin synkempi syksyinen korpivaellus Korisliigassa päättyi lauantaina Töölön Kisahallissa. Joukkue otti avausvoittonsa kauden seitsemännessä pelissä, kun se kukisti Helsinki Seagullsin sen omassa kotiluolassa ja vieläpä makeasti jatkoajalla 81-76 (69-69, 25-34).

Tiivistetysti, KTP oli Seagullsia parempi siksi, että se heitti lopulta vastustajaansa tarkemmin, ja kotkalaisten käsiin tarttui enemmän levypalloja.

Kotkan kakkosten osumatarkkuus koheni huomattavasti toisella jaksolla, muttei se sittenkään mikään hyvä ollut (43 %: 49 yritystä/21 onnistunutta). Seagulls jäi 41:een (39/16). Kolmoset menivät niukasti Kotkalle (prosentit 29/28). Levypallolukemilla on niilläkin merkitystä. Ne KTP voitti 53-44. Ero syntyi puolustuskorilla (37-28). KTP:n ryhtiliike löytyi pukukopista ottelun tauolla.

– Ensimmäisen neljänneksen jälkeen näytti pahalta. Kun vastustaja otti pieniä eroja, päät alkoivat painua ja yritys hiipua. Kapteenina oli pakko sanoa kavereille rumasti, ja ”Ponttis” (KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov) jatkoi siitä vielä tauolla, Michael Pounds selvitti KTP:n sivuilla.

– Niin! Ensimmäinen jakso oli meiltä käsittämätöntä menoa. Oli pakko muistuttaa, että jos ei tällaisessa tilanteessa ole tahtoa, niin missä sitten ammattiurheilija halua sen näyttää, Mirolybov jatkoi.

Kotkan koutsin mielestä joukkueen puolustuspeli oli ”kohtalaisen hyvää” koko ajan.

– Toisella jaksolla osoitimme henkistä kypsyyttä, kun jätimme paljon turhia asioita pois hyökkäyspäässä ja pyrimme saamaan pallon liikkeelle. Ensimmäisen kerran tällä kaudella meille kirjattiin yli 10 koriin johtanutta syöttöä (13) ja ”vain” 14 menetystä, kun ne luvut viime pelissä taisivat olla 5 ja 19.

Mirolybov muistutti, että vaikka voitto hetkeksi helpottaakin, tuo se sarjataulukkoon vain kaksi pistettä.

– Meidän pitää jatkaa niiden asioiden petraamista, missä meillä on ollut tähänkin asti paljon tekemistä. Toivon tietysti, että voitto antaa sellaisen henkisen latauksen, että olemme keskiviikkona valmiita kohtaamaan Rosa Radom Euroopan cupissa.