Susijengin takamies Jamar Wilson, 31, siirtyy serbialaisseura Partizan Belgradiin.

Partizanin menestysputki on mykistävä. Seura voitti Serbian mestaruuden 11 kertaa peräkkäin vuosina 2003-14, jonka lisäksi joukkue on ollut Euroliigan vakiomenestyjä.

Wilson kertoo muidenkin seurojen olleen kiinnostuneita hänestä. Kaikesta huolimatta Partizaniin siirtyminen oli helppo päätös.

– Erilaisia vaihtoehtoja ja tarjouksia oli pöydällä, mutta tämä oli helppo päätös. Kun Partizanin kaltainen joukkue kutsuu, niin ei ollut epäilystäkään miten siihen vastaisi. Partizanissa on aina pelannut NBA-tason kavereita ja seura on myös kasvattanut monta NBA-pelaajaa. Mielettömän hieno mahdollisuus minulle, kommentoi Wilson koripalloliiton sivuilla.

Viime kaudella Partizan jäi poikkeuksellisesti vaille Euroliiga-paikkaa ja pelaa tällä kaudella Serbian liigan lisäksi Adrianmeren liigassa (ABA-liiga). Partizanin alkukausi on ollut haasteita täynnä, sillä ABA-liigassa se on voittanut kahdeksasta ottelustaan kaksi.

– Joukkue on nuori, mutta myös erittäin lahjakas. Kokeneempana pelaajana minulta odotetaan varmasti tiettyä johtajuutta ja ratkaisukykyä.

– Olen innoissani, mutta samalla jännittää. En ole pelannut sitten EM-kisojen ja varmasti vie aikansa karistaa ruosteet irti. Joukkue kuitenkin tietää tilanteeni, Wilson kertoo.

Viime kesäkuussa Suomen kansalaisuuden saanut Wilson loukkasi oikean kätensä Susijengin EM-otteluissa. Käsivammastaan huolimatta Wilson taiteili pudotuspeliottelussa Serbiaa vastaan 15 pistettä – käytännössä vain vasenta kättään käyttäen. Kyseinen esitys teki suuren vaikutuksen Serbiassa ja nähtävästi myös Partizan-leirissä.

Positiivisuutta huokuvan olemuksensa myötä yleisön lemmikiksi noussut Jamar Wilson viimeisteli EM-kisoissa keskimäärin 12,0 pistettä ottelua kohden. Kisojen korkeimman pistesaldon (21) 185-senttinen vauhtikone kirjautti EM-kisaisäntää Ranskaa vastaan.

Wilson on EM-kisojen jälkeen pitänyt kuntoaan yllä Suomessa. Häntä on avustanut Tuomas Iisalo, joka tunnetaan valmennukseen siirtyneenä entisenä maajoukkuepelaajana. Iisalo on myös Wilsonin läheinen ystävä.

Jamar Wilson suuntaa Belgradiin maanantaina.