KTP-Basket otti entistä tukevamman otteen sarjapaikastaan ja askeleen lähemmäs playoff-haavettaan hakemalla maanantaina 98-103 (42-38) -vierasvoiton Loimaan Bisonsin kustannuksella. Michael Pounds (26/3s) tulitti uransa ennätyspisteet.

KTP aloitti ottelun vahvasti, mutta Bisons pääsi peliin mukaan. Lopulta KTP pystyi kuitenkin puristamaan itselleen tärkeän voiton.

– Onneksi kairasimme tämän pelin, tämä oli tavallaan kulminaatiovoitto meille. Saimme yhden eroa lisää Lapuaa kohti ja pidämme toisaalta itsemme hengissä playoffeja ajatellen. Helppo johto passivoitti meitä alussa ja kaveri otti 15 hyökkäyslevypalloa ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliskolla niitä oli enää viisi ja se oli yksi käänteentekevä asia, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kertoi KTP:n sivujen mukaan.

Kapteeni Pounds oli illan ehdoton tähti. Takamies oli tehnyt edellisessä kuudessa ottelussa yhteensä 20 pistettä, mutta pisti nyt oman ennätyksensä uusiksi 26 pisteellään. Edellinen ennätys (22p) syntyi lokakuussa 2009 ToPo-paidassa.

– Silloin on kiva heittää kun putoaa. Olemme yrittäneet pelata sille, joka on kuumana. Tänään se sattui olemaan minä, illan sankari kommentoi.

KTP kiilasi voitollaan tasapisteisiin viimeisellä pudotuspelipaikalla olevan BC Nokian kanssa. Nokialla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna ja he ovat mahdollisessa tasatilanteessa KTP:n edellä. Nokia pelaa keskiviikkona kotonaan Kouvoja vastaan. Loppuohjelmassa on lisäksi vierasottelu Lapualla (19.3), sekä kotiottelut Pyrintöä (23.3) ja Seagullsia (26.3) vastaan.