Kauden 2015–2016 huipentuma on edessä, kun Korisliigan pudotuspelit alkavat perjantaina 1. päivä huhtikuuta. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Karhu aloittaa puolivälierät kotiluolassaan.

Karhun sijoitus ratkesi vasta sarjan päätöskierroksella viime lauantaina. Karhu hävisi vieraissa rumasti 63–98 runkosarjan voittajalle ja puolustavalle mestarille Joensuun Katajalle. Samaan aikaan kakkospaikasta kisannut Kouvolan Kouvot hävisi Salossa, joka piti Karhulauman toisena. Vastaansa Karhu saa Helsingin Seagullsit, joka sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Gulls hävisi päätöskierroksella Nokialla 87–92, joten se päätyi Karhun vastustajaksi. Puolivälieristä pääsee välieriin kolmella voitolla.

Karhu pelasi runkosarjan läpi saldolla 21 voittoa ja 15 tappiota. Läpi kauden Karhun kompastuskivenä ovat olleet vieraspelit. Karhu oli yksi sarjan huonoimmista vierasjoukkueista, sillä niistä kertyi vain 5 voittoa ja 13 tappiota. Karhu päätti runkosarjan kahteen perättäiseen tappioon (Kataja 63–98 ja KTP 84–92), mutta taistelussa Kouvoja vastaan se haki elintärkeän vierasvoiton Mansikka-aholta 78–77, kun Lawrence Kinnard heitti voittokorin summerin soidessa. Helmikuun lopussa Karhu haki myös maukkaan vierasvoiton Seagullseista 88–83. Nämä voitot oli pakko ottaa, joten Karhun pystyy vieraissa voittamaan, vaikka paine olisi kova. Kotiluolassa Karhu oli sarjan parhaita joukkueita. Koko kaudella tappiota kertyi vain kaksi. Voitot Kauhajoelta hakivat Kataja ja loppukaudesta kurimuksessa ollut Biisonit yllättivät Karhun totaalisesti maaliskuun alussa.

– Neljä tasaista runkosarjakohtaamista takana, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen aloittaa ottelusarjan analysoinnin seuran sivuilla.

– Ja varmasti tasainen sarja tulossa myös nyt. Olemme Jussin ja Rintsin kanssa tutkailleet Seagullsien pelaamista todella tarkkaan. Olemme analysoineet viime aikojen matseja sekä myös sitä, miten he ovat pelanneet myös aiemmin tällä kaudella. Harjoittelu on alkuviikosta keskittynyt ensin oman hyökkäyksen jouhevuuden takaisin saantiin ja sitten puolustuspäässä käyty läpi niitä actioneita, jotka toistuvat Seagullsin pelaamisessa kaikkein eniten. Jotain uuttakin on toki tuotu omaan pelaamiseen ja niitä sitten otetaan tarvittaessa käyttöön, Toiviainen valottaa.

Otteluparissa on monia mielenkiintoisia match-upeja. Toiviainen kohdistaa katseen erityisesti takakentälle, jossa Bojan Sarcevic ja Antto Nikkarinen ottavat mittaa toisistaan.

– Takamiespelaaminen on sarjassa varmasti kenties se suurin yksittäinen match-up, jonka tekemisiä molemmat koutsit varmasti katsovat suurennuslasin kanssa. Se on päivän selvää, ettei Seagulls voi antaa Bojanin huseerata aivan mielin määrin emmekä me puolestaan voi antaa yhtään siimaa Nikkariselle. Palloskriinipuolustaminen on iso osa tässä. Kun saamme heidän pick ’n’ roll -pelaamisensa etenkin Watsonin kanssa edes kohtuulliselle tasolle, niin uskon meidän olevan hyvin vahvoilla, Toiviainen miettii.

– Playoff-sarjoissa yksittäisten pelaajien vahvuuksien minimoiminen on myös suuressa roolissa. Eli kansankielellä voisi sanoa, että älä anna vastustajan tehdä liian usein sitä, missä hän on hyvä. Eli esimerkiksi älä anna Timi Heinoselle vapaata heittoa, vaan lähesty kovaa ja laita Timi ajamaan vasemmalla kädellä.

Karhu pääsee lähtemään ottelupariin hyvistä lähtöasetelmista, sillä kauden aikana riivanneet loukkaantumiset ovat takanapäin.

– Joukkueemme on melko lailla terve. Pientä flunssaa on ollut liikkeellä, mutta kaikki ovat pelikuntoisia perjantaina avausotteluun. Joukkueesta on huokunut tietynlainen varmuus ja keskittyneisyys eli kaikesta huomaa sen, että tosi pelit ovat alkamassa.