Kotimainen koripallokausi ja miesten Korisliiga huipentuu toukokuun kahden ensimmäisen viikon aikana käytäviin finaalipeleihin jotka pelataan kautta aikain ensimmäistä kertaa paras seitsemästä sarjalla.

Vastakkain finaalissa ovat runkosarjan kolmas Kouvolan Kouvot ja neljäs Tampereen Pyrintö. Runkosarjan kärkikaksikko, Joensuun Kataja ja Kauhajoen Karhu, putosi monien yllätykseksi leikistä jo heti puolivälierävaiheessa. Tämän kevään finaalipari on kohdannut toisensa pääsarjatasolla yhteensä 72 kertaa ja kuinka ollakaan, voitot tasataan (36-36).

Pyrinnön kokenut kapteeni Antero Lehto on tyytyväinen paitsi finaalipaikasta myös olosuhteista joissa finaalit tullaan pelaamaan. Kouvot aloitti pelaamisen Lumon Areenalla jo välierissä ja nyt myös Pyrintö vie finaalisarjan kotiottelunsa legendaariseen Hakametsän jäähalliin.

– Ensinnäkin iso kiitos molempien joukkueiden organisaatioille, talkoolaisille ja kaikille ihmisille jotka mahdollistivat sen, että kyseiset matsit pelataan isommilla areenoilla ja uskoakseni isompien yleisöjen edessä. Tämä on todella iso juttu meille kaikille pelaajille, että saamme päättää kauden näin loistavissa puitteissa isojen yleisöjen edessä, se tekee tästä touhusta entistä spesiaalimpaa, Lehto kiittelee Kouvojen sivuilla.

Kapteeni Lehto luottaa myös vakaasti siihen, että tämän kauden parasta Pyrintöä ei olla vielä parketilla nähty.

– Pelaamisemme on kehittynyt molempien ottelusarjojen (Bisons ja Seagulls) sisällä tasaisesti, vaikkakin kausi on näin pitkällä uskon, että pystymme parantamaan peliämme entisestään finaaleissa.

Luonnehtiessaan finaalisarjan ennakkotunnelmia ja -sarjan vastustajaa, huomaa selvästi, että Antero Lehto on ollut viime vuosina useasti vastaavassa tilanteessa. Hän tietää tarkasti mitä finaaleissa menestymiseen vaaditaan ja kuinka temppu tehdään, onhan Lehdolla palkintokaapissaan jo kolme kultamitalia pääsarjatasolta.

– Lähdemme finaalisarjaan nöyrin mielin, tiedostaen altavastaajan asemamme ja Kouvojen erinomaisuuden. Joka tapauksessa, joukkue on terve, ja täynnä positiivista energiaa voitetun Seagulls ottelusarjan jälkeen. Kouvot on nopea, aggressiivisesti puolustava, heittovoimainen ja hyvin organisoitu joukkue. Joukkueesta löytyy nuoruuden intoa ja kokemusta sopivassa suhteessa. Kaikin puolin pirullinen ja vaikea vastustaja ollut meille tällä kaudella. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan melko agressiivisesti molempiin suuntiin joten luvassa on fyysistä vääntöä jokaisella pelipaikalla. Kiivas ottelutahti asettaa myös omat haasteensa palautumiselle, etenkin peräkkäisinä päivinä pelatut ottelut tulevat antamaan oman lisämausteensa finaalisarjaan.