Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue löysi itsensä selkä seinää vasten, kun kaksi minuuttia ennen loppusummeria suomalaiset olivat isäntämaa Tshekkiä vastaan seitsemän pisteen takaa-ajoasemassa. Suomen viimeisten minuuttien prässi tuotti kuitenkin tulosta ja Jyri Lohikosken suojatit pääsivät juhlimaan niukkaa 73-76 (38-43) -vierasvoittoa.

Suomi johti suurimman osan pelistä, mutta fyysisesti pelannut Tshekki pysyi iskuetäisyydellä aina päätösneljännekselle asti. Tshekki veti viimeisellä neljänneksellä 10-0-juoksun, johon Suomi vastasi omalla 10-0-juoksullaan.

Edon Maxhuni (28/2/4 syöttöä), Teemu Knihtinen (3/2/3), Tommi Rasi (9/4/3) ja Vili Nyman (12/5) vastasivat Suomen eläimellisestä prässistä, joka toi suomalaiset 7 pisteen takaa kolmen pisteen johtoon viimeisillä minuuteilla. Taktisessa vapaaheittokisassa Suomi veti pidemmän korren ja nappasi vierasvoiton nimiinsä.

– Urheilussa on kyse tarinoista. Tämä oli upea tarina sillä tavalla, että moni muu joukkue tai urheilija olisi jäänyt maahan makaamaan, mutta me nousimme takaisin pystyyn. Oikean urheilijan tunnistaa siitä, että kuinka monta kertaa hän nousee ylös, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski virkkoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Takaa-ajonelikon lisäksi Suomelta onnistui Hannes Pöllä (11/9), joka oli kookkaana ja atleettisena sentterinä ajoittain pysäyttämätön tshekkiläispuolustajille.

Ottelutilastot löytyvät täältä.