Susijengin kapteeni ja viimeiset kolme kautta Saksan Bundesliigan MHP Riesen Ludwigsburgia edustanut helsinkiläisen ToPon kasvatti Shawn Huff, 32, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Ranskaan.

198-senttisen Huffin uusi työnantaja on Ranskan pääsarja ProA:han viime keväänä noussut Le Portel.

– Kävin aivan ensimmäiseksi läpi sopimustarjouksia Saksasta ja pakko myöntää, että Le Portelin tarjous tuli vähän yllättäen, Huff kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Le Portel tarjosi kuitenkin hyvää sopimusta ja pääsimme neuvottelujen myötä hyvään yhteisymmärrykseen yksityiskohdista. Lähden mielelläni uuteen maahan ja seuraan.

Keväänä yllätyksellisesti Ranskan kakkosliigasta (ProB) pääsarjaan (ProA) noussut Le Portel on kasaamassa kokoon nuorta ja urheilullista ryhmää. Huffin rooliksi jää tuoda johtajuutta ja kokemusta pääosin alle 25-vuotiaista pelaajista koostuvaan miehistöön.

– Päävalmentaja peräänkuulutti joukkueeseen nimenomaan kokenutta pelaajaa, joka on pelannut jo vuosien ajan Euroopassa ammattilaisena. Näen tämän mahdollisuutena päästä taas uudenlaiseen rooliin.

Siirryttyään USA:n yliopistoliiga NCAA:sta Eurooppaan Huff ehti pelata Kreikassa ja Italiassa ennen siirtymistään Saksan Bundesliigan MHP Riesen Ludwigsburgiin, jota hän edusti vuosina 2013-2016.

– Päättynyt kolmevuotinen opetti minulle todella paljon itsestäni niin henkisesti kuin pelillisesti. Sain pelata isoja minuutteja Bundesliigassa ja Eurocupissa ja kehittyä pelaajana, Huff toteaa.