Suomen 18-vuotiaat tytöt voittivat Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa Englannin 70-36 (33-29).

Suomi pelasi heikon ensimmäisen puoliajan, mutta lähti omille teilleen pukukoppipuhuttelun jälkeen. Suomi kohtaa Englannin uudelleen lauantaina Kisakalliossa kello 17:00.

Suomi aloitti pelin tasoonsa nähden surkeasti, kun Suomella oli suuria ongelmia hyökkäyspäässä. Valoa näkyi kuitenkin tunnelin päässä Suomen löytäessä energisen viisikon, joka ei pelännyt pistää itseään likoon parketilla.

– Eilinen (torstainen) treeni oli koko kesän huonoin ja ensimmäinen puoliaika oli yhtä huono. Emme pystyneet toteuttamaan asioita sillä tasolla, kun pitäisi, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi aloitti ensimmäisellä puoliajalla erottuneella viisikolla Anna Kahelin (0/0), Erika Kankfelt (7/3), Lotta-Maj Lahtinen (2/4), Sofia Rajala (8/2) ja Elina Oravakangas (12/4), jotka pistivät Englannin halki, poikki ja pinoon. Suomi vei ensin kolmannen neljänneksen ylivoimaisesti 25-10 ja päätösneljänneksen 22-7.

– Tuo viisikko toi ensimmäisellä puoliajalla energiaa ja sillä aloitettiin myös toinen. He näyttivät pelin lopullisen suunnan ja oli ratkaiseva tekijä voitossa, Toiviainen kertoi.

Suomi puolusti hyökkäysvaikeuksista huolimatta koko pelin mainiosti pakottaen englantilaiset 34 menetykseen. Erityisesti Kahelin teki oivaa työtä Englannin tähtipelaaja Harriet Swindellsin (6/3) päällystakkina.

Kahelinin lisäksi päävalmentaja Toiviainen korosti Oravakankaan ja Kankfeltin panosta kotivoitossa. Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille Oravakankaan lisäksi ylsivät Kia Vaalavirta (11/3) ja Nenna Lindström (12/2).

Ottelutilastot