Suomen 18-vuotiaat tytöt voittivat eiliseen tapaan Englannin Kisakallion Susi Training Centerissä, kun tällä kertaa Suomi oli parempi lukemin 59-33 (38-13). Suomen 16-vuotiailla tytöillä pyörähti käyntiin kolmen valmistavan maaottelun rupeama Liettuassa, jossa Suomi hävisi ensimmäisessä ottelussaan Valko-Venäjälle 56-68 (34-30).

Kun vielä perjantaina Suomen irtiottoa Englannista joutui odottamaan puoliajalle saakka, lauantaina Suomi pisti englantilaisille jauhot suuhun viemällä jo avausneljänneksen 28-6. Vaikka Englanti paransi pelin kuluessa, niin vieraiden eväät eivät riittäneet uhkaamaan Suomen 20 pisteen johtoa.

– Pistimme ensimmäisellä neljänneksellä Englanti niin ahtaalle, että he eivät päässeet edes kunnolla heittämään. Peli ratkesi siinä ja seuraavat kolme jaksoa olivat vaikeampia, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen korkeimmat pistemäärät heittivät Sofia Rajala (14/3) ja Helmi Tulonen (13/5). Puolustuspäässä erottuivat Anna Kahelin (5/1/3 syöttöä) ja Erika Kankfelt (5/1). Lotta-Maj Lahtinen (4/3/5 syöttöä/3 riistoa) taas pyöritti Suomen peliä mallikkaasti.

– Kankfeltin ja Kahelinin puolustuspelaaminen on tällä hetkellä kiitettävällä tasolla. Lahtinen toi pointin paikalla rauhallisuutta ja järkeä pelaamiseen.

Englannin paras pistenainen oli 8 pistettä ja 5 levypalloa kirjauttanut Ashleigh Pink.

Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt pitivät ottelun ohjaksia käsissään läpi ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Valko-Venäjä nappasi johdon. Valko-Venäjä irtosi Suomesta totaalisesti venyttäen johtonsa 20 pisteen tienoille, mutta Suomi pystyi vielä kaventamaan lopputuloksen mairittelevammaksi.

– Saimme otteluun pirteän startin, jonka aikana olimme aktiivisia koria kohti. Sen jälkeen meillä oli ongelmia puolustukseen palaamisen kanssa ja Valko-Venäjä pääsi tekemään liikaa helppoja koreja, Suomen päävalmentaja Mikko Asikainen kertoi.

– Vastustajalle kunnia toisesta puoliajasta. He nostivat tasoaan ja heidän muutaman yksilön korintekotaito ratkaisi pelin heille.

Suomen ykkönen oli Venla Viitanen (9/1), joka pelasi ennakkoluulottomasti. Suomen pistekärki oli taas Sara Bejedi, joka heitti 14 pistettä ja kahmi 9 levypalloa.

Ottelutilastot