USA:n Carmelo Anthony yltyi melkoiseen heittoralliin viime yön pelissä Australiaa vastaan upottaen yhteensä 31 pistettä joista peräti 27 tuli kolmosrajan takaa. Samalla Anthony nousi USA:n kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi olympialaisissa.

Anthony nousi edellisottelussa kolmannelle sijalle ohitettuaan Michael Jordanin ja jatkoi ohituskaistalla Australia-pelissä jättäen jälkeensä David Robinsonin ja pistetilaston kärkeä pitäneen LeBron Jamesin. Neljänsissä olympialaisissaan pelaava Anthony on nyt merkkauttanut 293 pistettä olympiakisoissa, kun Jamesin pistesaldo on 273.

Anthony on pelannut myös eniten pelejä olympialaisissa USA:n paidassa ja Australia-peli oli hänen uran 26. Hänellä on nimissään myös yhden ottelun piste-ennätys, 36, ja hän on ykkönen myös onnistuneiden kolmen pisteen heitoissa.

Mikäli USA juhlii kisojen päätteeksi olympiakultaa, tulee Anthonysta ainoa yhdysvaltalaispelaaja, joka on voittanut kolme olympiakultaa. Hän on aiemmin juhlinut mestaruutta Lontoossa ja Pekingissä, kun Ateenasta jäi käteen pronssimitali.