Korihait suuntasi keskiviikon iltaotteluun tällä kertaa Lohjan Kisakallioon, jossa vastustajaksi asettui viime kaudella Korisliigan runkosarjan herruuden nimiinsä vienyt Joensuun Kataja. Korihait oli ottelussa lopulta parempi –numeroin.

Katajalle esiottelu oli kauden ensimmäinen, kun Korihait pääsi parketille jo toistamiseen. Korihait ei lähtenyt kumartelemaan kovaa vastustajaa, vaan valmentaja Jarno Nikulan mukaan kehittämään omaa peliä ja liikettä entisestään.

Haiparvi rynnistikin otteluun tarmokkaasti huolimatta siitä, että joukkueen kapteeni Mikko Jalonen jäi myöhäisottelusta sivuun. Koko ensimmäinen puoliaika oli Korihaiden hallintaa, heitot upposivat ja puolustus toimi ajoittain mallikkaasti. Erityisesti Reginald Bratton kiusasi vastustajaa lukuisilla riistoilla. Ensimmäinen jakso päättyi haiden 21-9 hallintaan ja puoliajalla ero oli venähtänyt jo lähes pariinkymmeneen pisteeseen tulostaulun näyttäessä lukemia 41-23.

Pitkältä tauolta Kataja palasi reippaammin jaloin ja paransi hyökkäystään samalla, kun Korihaiden hyökkäyspäässä pallo karkaili enemmän. Emmanuel Holloway piti kuitenkin petokalan voitonsyrjässä kiinni pirteillä henkilökohtaisilla onnistumisillaan.

Viimeisellä jaksolla Kataja iski kunnolla hain niskaan kiinni ja kävi minuuttia ennen loppusummeria jopa parin pinnan päässä. Kaverin hyvin uponneisiin kolmosiin vastasi viivan takaa jo melko totutusti Mikael Herbert ja voittolukemat 77-71 viimeisteltiin vielä Brattonin ja Hollowayn toimesta.

Korihaiden päävalmentaja Nikula oli laumansa otteisiin varovaisen tyytyväinen.

– Liike oli parempaa, turha pompottelu jäi vähemmälle ja puolustus toimi paikoitellen hyvin. Dominique Lee ja Marcus Van paransivat otteitaan edellisestä ottelusta, mutta niin teki kyllä koko porukka, Nikula kehaisi suojattejaan seuran sivuilla.

– Petrattavaa löytyy silti edelleen jokaisella osa-alueella. Vaikka kenttää juostaan ihan hyvin, välillä menee vähän sähläämiseksi. Mutta tästä on hyvä jatkaa viikonloppua kohti.

Jotain haiparven puolustusinnosta kertoo se, että Katajan pitkäaikainen maajoukkuemies Teemu Rannikko viimeisteli pisteitä vain viisi. Korihailta pistetehtailun makuun pääsivät erityisesti 16 pinnaa pistellyt Holloway ja 13 pistettä säkittänyt Herbert.

Korihaiden treenimatsit jatkuvat viikonloppuna kahden pelin turnauksella Suomenlahden toisella puolella virolaisia pelureita vastaan.