Hallitseva mestari Kouvot ja viime kevään hopeajoukkue Tampereen Pyrintö iskevät yhteen heti ensimmäisellä kierroksella. Lisää mielenkiintoa ottelupariin lisää se, että Kouvojen nykyinen päävalmentaja Pieti Poikola on voittanut tamperelaisten peräsimessä kolme Suomen mestaruutta ja niin ikään kesällä Kouvojen vahvuuteen liittynyt Osku Heinonen on koko uransa ennen Kouvolaan muuttoa pelannut ainoastaan pyrsäpaidassa.

Hallitseva Suomen mestari Kouvot lähtee uuteen kauteen hieman epätasaisten harjoituspelien jälkeen avausvoitto mielessään. Kolme ensimmäistä ottelua (KTP, Vilpas ja Lahti Basketball) toivat selkeät voitot mukavalla pelillä, mutta kaksi viimeistä koitosta (Seagulls ja KTP) toivat tappion hieman tahmealla pelaamisella. Joukkue on päässyt sitten viimeisen harjoitusottelun harjoittelemaan kaksi päivää erinomaisissa olosuhteissa täydellä miehistöllä joten mestarileirissä ollaan varmasti valmiita kun ottelun ylösheitto koittaa.

Pyrinnöstä poiketen Kouvojen leirissä kävi kesällä ovet kuin konsanaan villin lännen saluunassa. Vaikka ukkoa tuli ja meni, on kouvoleirissä silti myös pysyvyyttä. Joukkueensa kapteeni Ville Kaunisto (11.9/8.8/1.8) kipparoi jälleen alkavalla kaudella joukkuettaan varmoin ottein. Kahden mestaruuden takuumies aloittaa Kouvoissa jo kahdeksannen kautensa. Myös Kouvolan oma poika Tuomas Hirvonen (6.6/1.8/2.3) on nuoresta iästään huolimatta kouvojoukkueen konkareita, sillä hänellä starttaa seurassa kuudes kausi. Viimeiset kolme kautta (141 ottelua) Hirvonen on pelannut jo suurella vastuulla. Arttu Saarijärvi (1.7/0.6) ja Miikka Luosmaa (1.5/1.1) aloittavat joukkueessa toisen kautensa ja molemmilta onkin lupa odottaa nousua parrasvaloihin. Myös Teemu Knihtinen on pelannut edustusjoukkueessa ennen alkaa kautta 17 ottelussa.

Juuri Pyrinnöstä siirtynyt Heinonen (1.6/0.6) tuo Kouvoihin lisää liigakokemusta, sillä tarkkakätisen laiturin vyöllä on yhteensä 173 pääsarjaottelua. Heinonen onkin päässyt kesän aikana oivaan pelikuntoon ja mies onkin ollut yksi joukkueen pre-seasonin monista kotimaisista onnistujista. Urheilullinen ja kookas takamies Henri Kantonen on todellakin esiintynyt edukseen syksyn aikana. Nuorukainen on viihtynyt erinomaisesti edustusjoukkueen kovassa harjoitusrumbassa ja ensimmäinen ottelu Korikouvojen riveissä oli hienoa katseltavaa. Kyseisessä ottelussa Kantonen nakutti 28 pistettä ja napsi 16 levypalloa. Päävalmentaja Poikolan kanssa samaan aikaan harjoitusvahvuuteen liittynyt Nicolai Andersen on myös osoittanut taitonsa liigatasolla ja tuo varmasti tärkeitä huiliminuutteja Kouvojen ison pään pelaajille.

Kouvojen ulkomaalaisosasto meni monen muun joukkueen tavoin kesän aikana kokonaisuudessaan uusiksi. Justin Browning saapui Suomeen ensimmäisenä, mutta ei onnistunut täysin vakuuttamaan valmennusjohtoa taidoillaan kuuden viikon koeajan puitteissa. Browningin korvaajaksi hankittu kokenut 191-senttinen takamies Paris Horne saapui Kouvolaan vasta viime viikon torstaina, mutta on nopeasti omaksunut joukkueen kuvioita. 193-senttinen laituri Steven Pledger on harjoitusotteluissa osoittanut vaarallisuutensa erityisesti pisteiden muodossa. 190-senttinen takamies Raheem Appleby tuo Kouvojen leveään takamiesosastoon huimasti lisää nopeutta ja rämäpäisyyttä. Neljännen ulkomaalaisvahvistuksen tontin täyttää jo muutaman vuoden takaa tuttu 201-senttinen laituri/sentteri Gregg Thondique, joka edellisellä visiitillään Kouvolassa oli takuuvarma tupla-tupla -tehtailija.

– Kaikille joukkueille kauden ensimmäiset pelit ovat iso haaste, varsinkin jos joukkue ei ole ollut pitkään kasassa. Olemme menneet harjoituksissa pala kerrallaan konseptiamme eteenpäin ja ajoittain kaikki pelaajat ovat olleet kivasti samalla sivulla – välillä taas ei. Hienouksia ei varmuudella ole luvassa, mutta kotiyleisön tuen siivittämänä haluamme esittää sellaista taisteluilmettä, jolla pystymme sarjapisteet nappaamaan, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola miettii Kouvojen sivuilla.

Kouvojen ja Pyrinnön välinen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Fanseat.comin kautta.