Korisliigan runkosarja starttaa keskiviikkona täydellä tohinalla ja Korihaiden osalta se tarkoittaa kotiottelua Lapuan Kobria vastaan.

Vastustajasta ei haileirissä ole kosketuspintaa, mutta tuttuja joukkueessa on runsaasti. Eniten tuttuja on tietenkin Panu Peltokankaalla. Lapuan kasvatti siirtyi täksi kaudeksi haipaitaan kotikaupungistaan ja 201-senttinen jätti pääsee heti näyttämään tutuille taitojaan.

– Onhan tässä pieni ekstralataus, kun puolet on ainakin tuttuja. Paljon on pelaajia vaihtunutkin. Iso jenkki Dom Morris oli jo viime kaudella ja sen kanssa on treeneissä väännetty. Viertolan Tuomas sekä Turjan Jussi ja Ville on niitä jätkiä, kenet parhaiten sieltä tunnen, Peltokangas miettii Korihaiden sivuilla.

Kobrien tarina on erikoinen, sillä joukkue ehti jo tippumaan divariin keväällä. Lapualaiset pääsivät pikavauhtia takaisin, kun taloushuolet kävivät ylivoimaisiksi Loimaalla ja liigalisenssiä ei myönnetty. Lapua reagoi nopeasti tilanteeseen ja uusi valmentaja Damion Danzler sai heti peräkärryllisen kokemusta ja voitontahtoa ryhmäänsä, kun kaikkien tuntema Damon Williams liittyi hieman yllättäen Kobrien porukkaan.

– Saa nähdä, millainen rooli Williamsilla tulee olemaan. Luulisin, että aika näkyvä niin kuin yleensä. Jamal Jones on jenkeistä ilmeisesti aika kova. On ainakin tehnyt treenipeleissä tehnyt paljon pisteitä, Peltokangas ennakoi.

Lapuan pelityylistä on vaihtuvuuden takia vaikea tehdä syvempää analyysia. Peltokangas epäilee, että Kobrien yksi peruskivi on edelleen tallella.

– Yksilötaitoon siellä on menestys nojannut edellisillä kausilla, ei niinkään joukkuehienouksilla. Sillä on koetettu pärjätä.

Petokalaparvessa on odotettu, että taistelu pisteistä alkaisi. Nyt ei tarvitse tuijotella kalenteria. Hailuotsi Jarno Nikulan mukaan kaikki ovat kondiksessa keskiviikkona.

– Me oltiin vielä sunnuntaina vetämässä vetoja urheilukentällä kauniissa auringonpaisteessa. Hienoa päästä aloittamaan sarjakausi ja heti mennäänkin kovaa, kun pelejä on paljon lokakuussa. Mielenkiintoista peliä odotan keskiviikolta. Mitään videomateriaalia vastustajasta meillä ei ole, mutta kyllä sieltä taitoa löytyy, Nikula aprikoi.

Korihaiden ja Kobrien välinen on nähtävissä suorana lähetyksenä Fanseat.comin kautta.