Korihait otti revanssin Pyrinnöstä, kun se voitti tamperelaiset kotonaan 88-80.

Korihait lähti perjantai-illan Pyrintö-matsiin Pohitullissa odottavaisin mielin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi molempien joukkueiden aikamoisen rämpimisen päätteeksi tamperelaisten kahden pinnan voittoon, joten keltamustilla oli revanssin paikka. Ottelu alkoi erityisen iloisissa tunnelmissa, kun edellisessä kotiottelussa BC Nokiaa vastaan pari viikkoa sitten pahannäköisesti loukkaantunut Marcus Van oli palannut pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla, kun Korihaiden Dominique Lee upotti tärkeän kolmosen sisään. Kun Pyrintö ei enää hyvästä kiristä huolimatta onnistunut heittojaan upottamaan ja haipaidat pelasivat tiensä vapariviivalle, pääsi ajoittain hurmokseen yltynyt Pohitulli juhlimaan kotivoittoa loppulukemin 88-80.

Dominique Lee oli tyytyväinen kotijoukkueen peli-ilmeen löytymisestä.

– Tänään pelattiin vihdoin joukkueena, pallo liikkui ja oltiin kentällä yhdessä. Nyt myös pelattiin koko peli, eikä ainoastaan ensimmäistä puoliaikaa, Lee pohdiskeli Korihaiden sivujen mukaan.

Tampereen Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen onnitteli Korihaita hyvästä voitosta ja suitsi samalla omiaan etenkin levypallopelin häviämisestä.

– Korihait oli tänään hyvä, ja kuten tiedettiinkin, erittäin kova kotijoukkue. Toinen puoliaika mentiin kori korista, mutta kaveri laittoi heitot säkkiin ja me laitettiin taas laadukkailta paikoilta ohi. Korihait on hieman joukkueena muuttunut uuden pelaajan myötä, eikä oikein tiedetty, mikä McAlister on miehiään, mutta tämän illan jälkeen kyllä todella tiedetään. Korihait myös tahtoi voittaa tänään todella paljon, se näkyi kaikessa pelaamisessa. Ansaittu voitto, Palviainen myönsi ottelun jälkeen.

Hailuotsi Nikula kertoi yllättäen joukkueen ottaneen pikemminkin askeleen taakse- kuin eteenpäin.

– Nyt ollaan kolmet harjoitukset päästy pelaamaan niin, että koko jengi on mukana, siis sekä Marcus että Eric. Tänään laitettiin myös Vesku ja Aapeli aloitukseen ja jätkät pelasivat nuo minuutit hienosti. Toiselle puolikkaalle toinen viisikko pääsi näin iskemään tuoreemmilla jaloilla, Nikula kertoi.

– Tässä on pitänyt itseään katsoa peiliin nyt monta kertaa, kun peli ei ole kulkenut. Tajusin, että nyt on aika astua askel taakse ja palata sinne, missä oltiin pre-seasonilla. Pelata joukkueena ja myös vaihtaa enemmän. Tänään oltiin ensimmäistä kertaa lähellä sitä peliä, missä halutaan olla.