Kataja Basket kärsi Mestarien liigassa toisen peräkkäisen tappion, kun CSM CSU Oradea haki 74-80 (33-36) –voiton Joensuusta. Kataja oli ongelmissa Oradean paikkapuolustusta vastaan ja upotti koko ottelussa ainoastaan yhdeksän kahden pisteen heittoa.

– Pettynyt olo. Tämä oli ottelu, jonka olin merkinnyt ja odotin meidän voittavan. He pelasivat hyvin ratkaisuhetkillä, me emme, Katajan päävalmentaja Greg Gibson totesi pettyneenä Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Meillä oli hyviä vaiheita ja toisaalta hetkiä, jotka näyttivät, että paljon on vielä tehtävää.

Kataja sai edellisen Mestarien liigan ottelun tapaan hyvän startin ja ehti jo 10-2-johtoon ennen kuin Oradea onnistui hyydyttämään joensuulaisten hyökkäystä paikkapuolustuksellaan. Romanialaiset pääsivät mukaan otteluun ja olivat jo karata kotijoukkueelta, kunnes Katajan sytyttäjäksi nousi vaikean hetken jälkeen Rion Brown (22/4). Toista Mestarien liigan otteluaan Kataja-paidassa pelannut laituri upotti kahden vapaaheiton jälkeen peräkkäiset kolmen pisteen heittonsa ja helpotti joensuulaisten ahdinkoa.

Toisen puoliajan alussa Kataja otti kiinni ensimmäisen puolikkaan epäonnistunutta heittopeliä, kun Brown iski nopeaan tahtiin kaksi ja Joey King (20/3) kerran kolmosen kaaren takaa. Sen jälkeen Oradealta astui kuitenkin esiin Branko Mirkovic (15/2), joka seitsemällä peräkkäisellä pisteellään vei vieraat jälleen johtoon.

Kataja oli läpi ottelun vahvasti kaukoheittojen varassa ja onnistui upottamaan Oradean paikkapuolustuksen seurauksena kahden pisteen heitoistaan vain 30 prosenttia (9/27). Loppuhetkillä kotijoukkue nousi Vesa Mäkäläisen kolmosella vielä 71-69-johtoon, kun kellossa oli vajaat kolme minuuttia, mutta sen jälkeen romanialaiset menivät menojaan.

Vaikka kotijoukkueen heittopeli takkusi, päävalmentaja Gibson löysi suurimmat kehityksen kohteet puolustuspäästä.

– Levypallopelaaminen oli avainhetkillä epävarmaa ja pallot pomppivat, ja joissain kohdissa menetimme palloa helposti. Meidän pitää kehittyä monella saralla, mutta etenkin palloscreenien puolustuksessa, Gibson sanoi ja peräänkuulutti tilanteiden lukemista oikein.

– Tarvitsemme toistoja. Meillä ei ole ottelutahdista johtuen jalkoja käydä asioita harjoituksissa fyysisesti läpi, joten joudumme käymään niitä vain sanallisesti. Se on vaikeaa ja rajoittaa tekemistä, Gibson kertoi.

– Nyt meillä on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, moneen kuukauteen, aikaa harjoitella muutama päivä ja tarvitsemme sitä todella.

Kataja kohtaa seuraavassa Mestarien liigan ottelussaan vieraskentällä turkkilaisen Pinar Karsiyakan ensi viikon keskiviikkona 30. marraskuuta.