Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sijoittui Turkin Samsunissa pelattavissa A-divisioonan EM-kisoissa kahdeksanneksi. Sudenpennut hävisivät päätöspelissään toisella puoliajalla ohiajaneelle itänaapuri Venäjälle 82-67 (31-32).

Ensimmäinen puoliaika eteni vielä tasaisesti, vaikka Suomi tuntui olevan valtaosan ajasta kuskin paikalla. Sudenpennuilla oli mahdollisuutensa repäistä isompaa eroa, mutta johto pääsi parhaimmillaan vain neljän pisteen mittaiseksi.

– Olisimme pystyneet jo ensimmäisellä puoliajalla ratkaisemaan pelin, tai ainakin napata iso johto, mutta hyökkäyksen laatutekijät eivät olleet tarvittavalla tasolla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Puoliajan jälkeen suuri menetysmäärä (23), ohiheitetyt lay-upit ja helpot virheet satuttivat, kun Venäjä karkasi kymmentä pistettä hipovaan johtoon. Päätösneljänneksen Venäjä aloitti juoksemalla kahdessa minuutissa tilanteeksi 62-47, eikä Suomi kyennyt enää realistiseen takaa-ajoon.

Suomen parhaimmistoon kuuluivat tuplatuplan rohmunnut Hannes Pöllä (17/12) ja Edon Maxhuni (18/2). Venäjän tehokaksikon muodosti Grigori Motovilov (21/3/5 syöttöä) ja Sergei Klyuev (19/6).

Suomi sijoittui EM-kisoissa tappion myötä kahdeksanneksi. Kesältä joulukuulle lykätyt EM-kisat pelattiin tavallista tiukemmalla aikataululla ja kaksi joukkuetta etenivät puolivälieriin suoraan alkulohkosta. Sudenpennut etenivät kahdeksan parhaan joukkoon sijoittumalla alkulohkossaan toiseksi korieron turvin.

– Tulos on tietysti pettymys, kun voittaa yhden pelin ja häviää viisi. Joskus toisella kertaa voitot on osunut huonompiin kohtiin, mutta tällä kertaa meille oli hyötyä siitä, että turnauskaavio oli lyhyempi.

– On hirveän tärkeätä, että Suomi pääsee pelaamaan näitä pelejä. Meillä on hieno tilanne, koska olemme pystyneet vakiinnuttamaan paikkamme 16- ja 18-vuotiaissa pojissa EM-kisoissa. Silti on paljon asioita, joita me pystymme merkittävästi parantamaan.

Ottelutilastot