Hallitseva Suomen mestari Kouvot (7/11) kohtaa keskiviikkona kotiluolassaan Mansikka-aholla viimekeväisen puolivälierävastustajansa Vilpas Vikingsin (15/4).

Kevään viimeisessä keskinäisessä ottelussa lehtereillä kannustaneet eivät varmasti hevillä unohda tuon illan huikeata tunnelmaa ja voiton tuonutta tunnetta, mutta tällä kertaa kyseessä on uusi kausi ja uudet kujeet. Siinä missä Kouvot on takkuillut oman pelinsä kanssa, on Vilpas tällä hetkellä Korisliigan kuumin joukkue voitettuaan peräti yhdeksän viimeistä otteluaan. Näiden yhdeksän ottelun joukossa on vieläpä neljä vierasottelua, joten salolaiset ovat onnistuneet erinomaisesti myös vieraissa. Vaikka runkosarjan puolimatkan krouvi on jo ylitetty, kohtaavat joukkueet kuluvalla kaudella vasta ensimmäistä kertaa.

– Vilpas on voittanut jo lähes täyden kierroksen verran otteluja ennen edellistä tappiota, joten sarjan kuumimmasta joukkueesta ei ole kahta sanaa. Seura on kehittänyt systemaattisesti organisaatiotaan, sen fanit tuovat vierasmatseihinkin hienon tunnelman, joukkueen pelaajamateriaali on vahva sekä se on hyvin valmennettu ryhmä. Siksi ei olekaan ihme, että Vilpas löytyy sarjakärjestä. Meillä on vaikeuksia riittänyt. Hetken näytti jo siltä, että kurssi olisi kääntymässä, mutta sitten taas muutama takaisku kohtasi ryhmäämme. Tällä hetkellä kolmen pelaajan pelaaminen on epäselvää. Se heittää haasteet valmistautumiseemme. Mutta toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että kentällä olevilla pelaajilla on mahdollisuus nostaa profiiliaan. Se auttaisi tässä tilanteessa, mutta myös jatkossa. Edellisissä matseissa meidän vastaus loukkaantumisiin on ollut väärä. Sen sijaan, että yrittäisimme yksittäisillä ratkaisuilla voittaa ottelua, meidän tulee onnistua jakamaan palloa paremmin joukkuekavereille. Myös puolustuksessa on kollektiivista sankaruutta paljon jaossa, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohdiskelee seuran sivuilla.