Pyrintö ja BC Nokia pelasivat jälleen tunteita nostattaneen ja huikean paikallisottelun.

Lopulta Niko Mattila kaatoi Pyrinnön jatkoajalla Pyynikillä 89-92.

Nokialaisten sankari Mattila kehui erityisesti ottelun tunnelmaa ja oli tyytyväinen omiensa tekemiseen.

– Peli oli ylä- ja alamäkeä. Kun pääsimme karkuun, Pyrintö kiri aina tasoihin ja lopulta ottelu olisi voinut päättyä miten vaan. Olen tyytyväinen omaan peliin ja onnistuin tärkeissä ratkaisuissa, mutta toisaalta Antero Lehto kyllä koulutti muutaman kerran sitten toisessa päässä. Tunnelma Pyynikillä oli mahtava eikä pelikatkoilla meinannut metelin vuoksi kuulla mitä muut sanoivat, Mattila totesi Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön parhaimmistoon kuuluneen Antero Lehdon mukaan peli olisi voinut kääntyä myös toisinpäin.

– Molemmat saivat ottelussa useamman hyvän jakson. Me jouduimme kuitenkin tekemään sen takaa-ajajana ja se vie aina energiaa vähän enemmän. Nokia oli lopussa ja varsinkin jatkoajalla huolellisempi ratkaisuissaan. Ei olisi ollut kaamea vääryys, vaikka olisimme pelin voittaneetkin, niin tasainen peli oli, Lehto pohti.

BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

Olen tyytyväinen, että viimeisen seitsemän aikana olemme voittaneet kolme peliä, joista kaksi peliä vieraissa. Levypallopelimme parantuminen osoittaa, että joukkueessa sydäntä ja voitontahtoa. Lisäksi olemme oppineet kasaamaan itsemme vastustajan kovien onnistumisten jälkeen. Kun on puhuttu ulkomaalaisvahvistusten määrästä, niin ainakin tässä pelissä kotimaiset pelaajat olivat isossa roolissa.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen harmitteli pelin kääntymistä vieraille.

– Harvoin harmittaa näin paljon, koska peli oli täysin voitettavissa. Nokia lisäsi intensiteettiä toisella jaksolla ja sai runinsa ensin hyökkäyslevypalloista, sitten meidän pakotettujen heittojen jälkeisistä hyökkäyksistä. Keskustelimme puoliajalla, miten on mahdollista, että Nokia pelaa meidän kotisalissamme kovempaa kuin me. Muutimme hyökkäystämme ja olen ylpeä jokaisesta pelaajasta, miten he taistelivat loppuun asti. Etenkin Antero Lehdon tasonnosto kertoo, kuinka kovasta pelimiehestä on kysymys.