Karhun kokoonpano on muiden Korisliigajoukkueiden tavoin elänyt kauden aikana, mutta vaihtuneiden pelaajien tilalle joukkue on löytänyt nopeasti pätevän korvaajan. Karhu onkin parantanut menoaan kauden edetessä ja on nostanut itsensä jälleen suurimpien mitaliehdokkaiden joukkoon.

Karhun joukkue on paperilla ollut mitaliainesta myös aikaisempina kausina. Kärkiosaamisen puutteesta joukkuetta ei ole koskaan voinut syyttää, eikä päävalmentaja Sami Toiviainen liiemmin hutilaukauksia ole tehnyt hankintarintamalla. Ja jos on, ovat ne virheet paikattu verrattain nopealla aikataululla.

Samoin on käynyt tällä kaudella. Kevin Ware aloitti kauden Karhun takakentällä Bojan Sarcevicin kanssa, mutta ongelmat sopeutua Korisliigan tempoon ja heittotaidon puute pakottivat Karhun pyöräyttämään jenkkirulettia. Ware vaihtui kaaren takaa tulikiveä syöksevään Tate Unruhiin (3p 46,7%), jonka kanssa Karhu on voittanut 16 ottelusta 11.

Etukentän isäntä DeVaughn Washingtonin loukkaannuttua, reagoi Toiviainen jälleen nopeasti. Matkapuhelimensa pikavalintanumerosta 1 löytyi vanhan tutun, härkämäisen Devonne Gilesin puhelinnumero. Alkukauden Slovakiassa viettänyt Giles tuli Karhuun pieni ottelutauko taakkanaan, mutta on parantanut otteitaan koko ajan. Gilesin kanssa Karhu on voittanut kuudesta ottelustaan viisi.

– Giles on erittäin kokenut, erittäin fiksu pelaaja joka vain yksinkertaisesti osaa pelata koripalloa, Sarcevic sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Samalla hän tuo meille yhden ison pelaajan lisää, josta on meille todella paljon hyötyä erityisesti kevättä kohti siirryttäessä.

Takakentän kolmikon Sarcevicin ja Unruhin kaverina täyttää KTP:sta Kauhajoelle täksi kaudeksi siirtynyt Joonas Lehtoranta. Unruhia enemmän pelintekovastuuta kantava Lehtoranta on kirjauttanut keskiarvoikseen kuluvalla kaudella 7,1 pistettä ja 1,9 syöttöä ottelua kohden.

Kolmen varsin erilaiset taitopaletit omaavan takamiehen kanssaeläminen ei aina ole automaattisesti helppoa, mutta Karhu on näyttänyt löytävän miehille juuri oikeat roolit ja minuutit juuri oikeissa viisikoissa. Nyt oranssipaitojen takakentältä löytyy sarjan terävimpään kärkeen lukeutuvaa huippuosaamista, sekä myös erityisesti pudotuspeleissä korkeaan arvoon nousevaa leveyttä.

– Tate on erinomainen pelaaja. Hänestä on kehittymässä todella tärkeä pelaaja meille ja mies sopii täydellisesti Samin hyökkäyssysteemiin, Sarcevic iloitsee.

– Isoin ero esimerkiksi viime kauteen verrattuna on kuitenkin Joonas. Hän on juuri sellainen pelaaja, joka meiltä on puuttunut aikaisempina vuosina. Joonas tuo joukkueeseemme leveyttä ja juuri niitä asioita joita tarvitsemme. Hän myös tuntuu vain parantavan ottelusta toiseen.