Viikko sitten Pyrintö otti Pyynikillä komean voiton kauden ehdottomasti kovimmasta suomalaisesta korisjoukkueesta, Joensuun Katajasta. Tiistaina edessä on uusinta, kun joukkueet kohtaavat jälleen Pyynikin palloiluhallissa.

Pyrintö oli viimeksi valmistautunut erinomaisesti, se pelasi terävästi, yhtenäisenä ja fiksusti. Myös tähän otteluun Pyrinnöllä on ollut Katajaa paremmat edellytykset valmistautumiselle, sillä Pyrinnön väljän ottelutahdin ansiosta se on saanut keskittyä harjoittelemiseen. Europeliensä vuoksi Katajan loppukausi on Korisliigassa ruuhkautunut ja se jatkaa kovaa ottelutahtiaan runkosarjan loppuun asti.

Perjantaina Kataja kävi Kouvolassa, selvästi sisuuntuneena, voittaen Kouvot selvästi 93-77. Mansikka-aholla vaikeimmat pysäytettävät olivat takamies Darryl Bryant (peräti 27 pistettä) ja laituri Rion Brown (25). Tämän viikon perjantaina Kataja suuntaa Uuteenkaupunkiin.

Katajalla on siis tällä viikolla näytönpaikka, sillä molemmille tämän viikon isännilleen se hävisi ensimmäisen vierasottelunsa. Korihait voitti Katajan lokakuussa Pohitullissa 2 pisteellä ja taistellakseen runkosarjan voitosta joensuulaisten ei oikein sovi hävitä kumpaakaan peliä.

Epäilemättä Kataja tulee Pyynikille tiukemmassa vireessä kuin viime keskiviikkona. Toisaalta, jos Pyrintö onnistuu yhtä hyvin kuin viime viikolla, se on erittäin vaikea voitettava kenellekään.

– Toinen kohtaaminen Katajan kanssa viikon sisään. Ensimmäisessä ottelussa pääsimme yllättämään Katajan peli-intensiteetillämme. Uskon heidän olevan valmiimpia tässä kohtaamisessa ja tämän takia pienet asiat tulee kentällä toteuttaa paremmin ja olla huolellinen sekä keskittynyt jokaisessa pallonhallinnassa. Edellisestä ottelusta meillä jäi parannettavaa etenkin palloskreenipuolustuksessa ja levypallopelaamisessa, jotka ovat tässä tapauksessa vahvasti liitoksissa toisiinsa. Tavoite on pelata ehjä 40 minuuttia myös hyökkäyspäässä ja pyrkiä liikuttamaan palloa tehokkaammin. Taistelu pudotuspelipaikasta käy kiivaana ja kotiyleisön tuki on

kullanarvoista. Toivottavasti Pyynikki täyttyy ja piiskaa pelaajiin lisää energiaa. Odotettavissa on intensiivinen ja värikäs kamppailu, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen miettii seuran sivuilla.