Vilpas aloitti puolivälierät niukalla voitolla Pyrinnöstä. Vilpas nousi takaa-ajoasemasta 78-73 (37-47) voittoon.

Pyrintö näytti karkaavan jo voittoon johdettuaan ottelua jo parhaimmillaan 16 pisteellä, mutta Vilpas iski kirivaihteen silmään ja nousi loppuhetkillä voittoon.

– Pyrintö tuli peliin hyvällä energialla ja se on kokenut joukkue. Emme pelanneet meidän omaa koripalloa. Toisella puoliajalla tehtiin paljon paremmin töitä, saatiin stoppeja ja päästiin juoksemaan, Vilppaan Juwan Staten pohti Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön Joonas Cavén piti oman joukkueensa esitystä rohkaisevana, vaikka tappio tulikin.

– Tultiin hyvällä intensiteetillä alussa niin kuin playoffeissa kuuluukin ja sen aisti joukkueen sisällä. Sitten päästettiin Vilpas juoksemaan ja vapariviivalle, oma fokus puolustamiseen katosi. Kaikille tuli varmaan selväksi, että kyllä me tänne playoffeihin kuulutaan eikä olla mikään heittopussi. Vilppaalla on hienot fanit ja ”kannustuksesta” sai lisää buustia omaan pelaamiseen.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo uskoi omiensa nousuun ja oli toisen puoliajan puolustuspelaamiseen tyytyväinen.

– En usko näihin playoff-juttuihin pätkääkään. Yhtä tyhjän kanssa, että heitetään paineet jonkun toisen niskaan. Kumpi sarjan häviää, lähtee himaan ja siinä on aika paljon hävittävää. Me hoidettiin tänään mitä meidän piti hoitaa eli kotiedulla kotiottelu. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat todella hyviä 27 minuuttia. Sanoin kopissa puoliajalla, että kymmenen pistettä ei ole mitään. Se on yksi runi meidän pelissä ja luottakaa siihen. Oltiin 16 pisteen kuopassa ja aika syvällä. Ollaan kuitenkin oltu koko kausi joukkue, joka hoitaa näitä pelejä 3. ja 4. jaksolla ja meidän puolustuksen intensiteetti nousi toisella puoliajalla. Tiistaina on kova testi ja meidän on oltava valmiita alusta lähtien. Muuten Pyynikiltä ei pisteitä haeta.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen oli luonnollisesti pettynyt johtoaseman haihduttua.

– Tyytyväinen ei voi olla. Oltiin tänään pitkään kuskin paikalla, vaikkei pelattu hirveän hyvin. Jos haluat voittaa vieraissa, täytyy pystyä puolustamaan 40 minuuttia. Päästettiin Vilpas avoimelle kentälle pelaamaan heidän omaa peliään. Vaikka Vilpas puolusti hyvin, kyllä meidän hyökkäyksessä oli vikaa ja katsotaan videolta, mitä voidaan parantaa. Saatiin paljon hyökkäyslevypalloja, mutta kun heität paljon ohi, levypallomäärä kasvaa, Palviainen pohti.