Koripallon MM-karsintajärjestelmä muuttuu oleellisesti tänä syksynä. Aiemmin MM-kisoihin pääsi maaosien mestaruuskilpailujen menestyksen sekä villin kortin turvin, mutta nyt järjestelmä on muuttunut lähemmäs jalkapallon vastaavaa.

Karsintojen ensimmäinen osa alkaa jo tämän vuoden puolella ja ensi kesään mennessä ensimmäinen lohkovaihe on pelattu. Ensi vuoden syksynä jatketaan toisella karsintalohkolla, jossa ratkeavat lopullisesti Kiinaan matkaavat joukkueet. Uusi karsintajärjestelmä saa Petteri Koposelta hyväksynnän.

– Pidän uutta karsintajärjestelmää ihan hyvänä ja on kiva päästä kesken kauden käymään kotona ja kokoontumaan maajoukkueen kanssa. Samalla se on kuitenkin hyvin rankkaa, sillä jatkossa on tiettävästi suunniteltu, että Euroliigassa pelaavat joukkueet joutuvat urakoimaan kahden kuukauden ajan kaksi Euroliigan peliä viikossa maaottelutaukojen takia. Kotimaan sarja mukaan lukien se on kolme peliä viikossa. Se on aika rankka puristus niille, jotka pelaavat maajoukkueissa, Eezy Basket –katukoristapahtuman kummina toimiva Koponen muistuttaa Ylen sivujen blogissaan.

Aiemmin maajoukkue kokoontui aina kesäisin, mutta jatkossa maajoukkuetapahtumia on ripoteltu pitkin vuotta.

– On hyvä, että maajoukkuetoiminta siirtyy ympärivuotiseksi ja sitä kautta pysyy tatsi maajoukkueeseen ja kavereihin. Myös kesä on aiempaa vapaampi, ja siinä mielessä olisin toivottanut tämän uudistuksen tervetulleeksi jo aiemmin. Nyt kesällä ei varmasti ole aivan niin pitkiä maajoukkuerutistuksia, niin ehtii hieman enemmän nauttimaan kesästäkin, Koponen heittää.

Koposen blogi luettavissa kokonaisuudessaan Yle Urheilun sivuilta.