Vilpas hankki sentterin – ”Lunastanut paikkansa Korisliigan kotimaisten senttereiden kärjestä”

Viime viikolla Korisliigahistoriansa ensimmäisen mitalin saavuttanut Salon Vilpas on tehnyt avauksensa kevään siirtomarkkinoilla. Kouvolan Kouvoissa kaksi kautta pelannut Miikka Luosmaa (204cm) siirtyy Vilppaan paitaan kaksivuotisella sopimuksella.

23-vuotias Luosmaa on Karkkilan Urheilijoiden kasvatti, joka lähti kaudeksi 2014-2015 Yhdysvaltojen Denveriin Regis Universityyn, mutta visiitti jäi rapakon takana vuoden mittaiseksi. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen houkutteli nuorukaisen riveihinsä ja 2015-2016 hän esiintyi 24 ottelussa Kouvojen paidassa, mutta pääasiallinen peliaika tuli I divisioonan Korikouvoissa (11.6/8.7). Kausi päättyi toukokuussa uran ensimmäiseen SM-kultaan.

Päättyneellä kaudella kehitys nosti miehen Pieti Poikolan pelisysteemissä selkeäksi rotaatiopelaajaksi ja kausi loppui puolivälieriin 4.4 pisteen ja 3.1 levypallon keskiarvoilla. Tässä kohtaa voisi sanoa, että kausi olisi voinut päättyä aiemminkin. Lokakuussa mies kuskattiin ambulanssilla sairaalaan Kouvot-KTP -pelistä, kun vastustajan polvi osui pelin tiimellyksessä niskaan ja Luosmaalta murtui kolme nikamaa niskasta. Hän palasi takaisin parketille vasta tammikuun alussa ja pelasi sen jälkeen uransa parasta koripalloa. Kauden ennätyspisteet (18) syntyivät Pyrintöä vastaan helmikuussa.

– Miikka on pikku hiljaa selättänyt uraa hidastaneet loukkaantumiset ja lunastanut paikkansa Korisliigan kotimaisten senttereiden kärjestä. Miikan koko, kovuus ja ”joukkue ensin” – asenne tekevät hänestä erittäin arvokkaan pelaajan Korisliigaan. Miikka tekee asioita, jotka yksinkertaisesti auttavat joukkuetta menestymään ja voittamaan. Olen erittäin onnellinen, että polkumme kohtaavat jälleen, arvioi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

Salo ei ole heinäkuussa kaupunkiin muuttavalla Luosmaalle täysin tuntematon paikka.

– Salohalli on tullut pelimatkoilla tutuksi ja kaverilla on mökki Teijolla. Lisäksi kävin katsomassa ensimmäisen finaalin ja pääsin nauttimaan Salohallin huikeasta tunnelmasta kerrankin katsomon puolelta, vastaa Luosmaa.

Luosmaa on Vilppaan toinen karkkilalaislähtöinen pelaaja, sillä Aatu Kivimäkion lähtöisin sieltä.

– Ollaan hyviä kavereita Aatun kanssa ja hienoa päästä samaan joukkueeseen pelaamaan. Uskon, että katsomossa nähdään paljon karkkilalaisia ensi kaudella. Valmentaja Iisalon kanssa ollaan tuttuja jo Karkkilan ajoilta ja Joonas on rauhoittunut melkoisesti valmentajana noista ajoista. Yhteistä historiaa Joonaksen kanssa löytyy myös U18-maajoukkueajoilta, paljastaa Luosmaa.

Luosmaa odottaa innolla uransa uutta lukua.

– Kouvolasta jäi hyvä maku. Vastuu kasvoi ja todistin kuuluvani liigatasolle. Loukkaantumiset kuitenkin vaivasivat ja nälkää jäi taatusti ensi kauteen. On etuoikeus päästä mukaan Vilppaan paljon kehuttuun organisaatioon ja pelaamaan todelliseen koriskaupunkiin, päättää Vilppaan uusi sisäpelaaja.

Lähde: Vilppaan tiedote

Comments are closed.