Mestarien liigan kilpailujärjestelmä ja palkintorahat lyöty lukkoon

Viime kaudella lanseerattu koripallon Mestarien liiga saa jatkoa myös ensi kaudella ja kilpailun pääsuuntaukset sekä palkintorahat on lyöty lukkoon.

Tähän mennessä yhdeksän oman maansa viime kauden mestaria on jo ilmoittautunut sarjaan ja mukana ovat Slovenian, Latvian, Valko-Venäjän, Kyproksen, Tshekin, Tanskan, Hollannin, Puolan ja Romanian mestarit. Lisäksi kilpailuun tulee osallistumaan Kreikan sekä Italian kärkijoukkueita kuten myös hallitseva mestari Teneriffa. Lopulliset joukkueet tarkentuvat kesän aikana. Viime kaudella suomalaisjoukkueista oli mukana Joensuun Kataja.

Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään ensi kaudella 32 joukkuetta, joista kahdeksan nousee mukaan karsintojen kautta. Joukkueet jaetaan neljään kahdeksan joukkueen lohkoon, joista jokaisen lohkon neljä parasta jatkaa 16 parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin. Mestari ratkeaa Final Four –lopputurnauksessa. Mestarien arvonnat suoritetaan 11.7.

Palkintorahaa on jaossa tällä kaudella yhteensä 3,5 miljoonaa euroa. Jokainen osallistujajoukkue saa 50 000 euroa. Mestari kuittaa lopulta turnauksen voitosta miljoona euroa.