Mestarien liiga -arvonnat on suoritettu ja Kataja Basket kohtaa karsinnassa joko espanjalaisen Joventut Badalonan tai georgialaisen Tbilisin

Joensuulaisten europeliseikkailuihin tullaan kirjoittamaan syyskuussa uusi luku kun Kataja kohtaa joukkueen maasta, jossa se ei vielä tähän mennessä ole vieraillut. Kausi käynnistyy vieraskentällä 24. syyskuuta ja jatkopaikka ratkeaa Joensuussa 26. syyskuuta.

Sveitsissä suoritettu arvonta saattoi karsinnan ensimmäiselle kierrokselle (pelit 19. ja 21. syyskuuta) yhteen georgialaisen Dinamo Tbilisin ja espanjalaisen Divina Seguros Joventutin, joista parempi kohtaa toisella kierroksella Katajan.

Joensuulaisilla on toisella kierroksella kotietu mikä tarkoittaa, että joukkueemme aloittaa 24. syyskuuta vieraskentällä. Toinen osa pelataan tiistaina 26. päivä kotona. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Kolmannen kierroksen (pelit 29. syyskuuta ja 2. lokakuuta) vastustaja on joensuulaisille viime kaudelta FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä tuttu saksalainen Telekom Baskets Bonn. Tämän otteluparin voittaja selviää Mestarien Liigan 32 joukkueen alkusarjaan, kahdeksan joukkueen alkulohkoon (lohkoon D).