Suomen 18-vuotiaat pojat aloittivat EM-kisaurakkansa ryminällä, kun Sudenpennut selättivät avauspelissään suomalaisen koripallon pitkäaikaisen esikuvan ja ”isoveljen” Liettuan 82-62 (37-33).

– Paras mahdollinen tapa aloittaa EM-kisat. Jokainen meidän joukkueen jäsen kuitenkin tietää, että tässä EM-kisaformaatissa tärkeimmät pelit pelataan ensi viikolla jatkopeleissä. Olemme iloisia voitosta, mutta samaan aikaan tiedämme, että tästä pitää parantaa ja pelata huomenna Kreikkaa vastaan yhtä hyvin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Liettua pysyi kannoilla kaksi neljännestä, mutta suomalaisten kivijalka eli susipuolustus näytti kyntensä toisella puoliajalla pitäen liettualaiset vain 29 pisteessä. Puolustus tutusti ruokki myös hyökkäystä ja Suomi karkasi lopulta selkeään voittoon.

Takamieskaksikko Andre Gustavson (13/3) ja Miika Heinonen (17/4/4 syöttöä) pelasivat mallikkaat pelit, kuten myös täsmäpuolustaja Tomas Pihlajamäki (6/7/3 syöttöä). Kentän kuningas oli kuitenkin Mikael Jantunen, joka rymisteli 20 pistettä ja 14 levypalloa.

Suomi kohtaa sunnuntaina EM-kisojen toisessa ottelussaan Kreikan.

Ottelutilastot