EM-kotikisoihin valmistautuva Susijengi saa riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun maajoukkueikoni ja hallitseva Korisliigan finaalien MVP Teemu Rannikko, 36, liittyy joukkueeseen.

Suomen kaikkien aikojen koripallolegendoihin lukeutuva Rannikko palasi Susijengin harjoitusvahvuuteen viime viikolla Lohjan Kisakalliossa ja teki paluupäätöksensä harjoitusviikon päätyttyä.

– Koko kauden ajan ja alkukesälläkin oli sellainen fiilis, että en enää maajoukkueeseen palaisi, mutta vähitellen alkoi mieli muuttua, Rannikko taustoittaa päätöstään Koripalloliiton tiedotteessa.

– Päätöksen syntyessä käännekohta oli Petteri Koposen häät heinäkuun puolivälissä. En tiedä, oliko ratkaiseva tekijä kaverit ympärillä vai häävieraiden maanittelu, mutta vähitellen aloin pitää maajoukkueeseen paluuta taas mahdollisena.

Rannikko liittyi Susijengin harjoitusvahvuuteen viime viikolla Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Maajoukkueleirityksessä vietetty viikko kasvatti kokeneen sotaratsun nälkää niin, että lopullinen paluupäätös kypsyi viikonloppuun mennessä.

– Yksi jengin suurimmista vahvuuksista on aina ollut, että remmiin on helppo hypätä mukaan. Vaikka kaverit ympärillä ovat jonkin verran vaihtuneet, suurin osa joukkueesta on entuudestaan tuttua ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Nyt olen yhden viikon verran saanut hakea rytmiä ja valmistaudun vetämään loppukesän ja alkusyksyn täysillä.

Edellisen kerran Rannikko pukeutui Suomen sinivalkoisiin väreihin syyskuussa 2014 Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkopeleissä.

Vaikka Aurajoessa on virrannut kuutiokaupalla vettä sitten Turun NMKY:n kasvatin edellisen maaottelun, on hän osoittanut tasonsa mm. johdattamalla Kataja Basketin vuosien 2015 ja 2017 Korisliigan mestaruuksiin finaalien MVP-pelaajana sekä voittamalla FIBA Europe Cupin syöttökuninkuuden 2016.

– Kovia pelejä on riittänyt viimeisen parin kauden aikana Korisliigassa ja eurosarjoissa. Minulla on jo jokunen kesä Susijengin kanssa takana ja tämänhetkisen tuntuman perusteella uskon pystyväni auttamaan tätä joukkuetta.