Maanantaina kuultiin odotettu uutinen, että Teemu Rannikko pyörsi maajoukkueen lopettamispäätöksen ja päätti liittyä mukaan EM-leiriryhmään. Susijengin pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann on käynyt keskusteluita Rannikon paluusta maajoukkueeseen pitkin kevättä ja kesää.

Luottopelinrakentajan paluu EM-kotikisoihin valmistautuvaan Susijengiin on päävalmentajalle suuri ilonaihe.

– Tunnusteluja on tehty puolin ja toisin. Näissä tunnusteluissa valmentajan tehtävä on aistia pelaajien tunnetiloja, pitää ovi auki ja tarjota pallo, kun taas pelaajan tehtävä on tarkkailla joukkueen tilannetta. Tässä tilanteessa molemmat kohtasivat, kiittelee Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

– Oleellista on, että paluupäätös oli Teemun oma. Tämä päätös on samalla osoitus Teemun intohimosta ja sitoutumisesta.

Dettmannin ja Rannikon pitkäaikainen yhteistyö alkoi vuonna 2004, kun Dettmann palasi Susijengin päävalmentajaksi Saksan maajoukkueesta. Rannikko oli elintärkeässä roolissa, kun Suomi raivasi polkunsa Euroopan B-divisioonasta EM-karsintojen kautta Liettuan ja Slovenian EM-kisoihin ja aina Espanjan MM-kisoihin asti.

– Teemun edellisestä maajoukkue-esiintymisestä on kulunut tovi, mutta yhä edelleen hän on peliälynsä, johtajuutensa ja taitojensa perusteella meille erittäin tärkeä pelaaja.