Jamar Wilson oli yksi Susijengin sankareista torstaisessa Ranska-ottelussa. Wilson esitteli yksi vastaan yksi –osaamistaan pelin aikana eivätkä ranskalaiset pystyneet estämään Wilsonin luikerteluja korin alle.

Wilson toi Suomen ensin tasoihin varsinaisen peliajan lopulla, kun hän jallitti Thomas Heurtelin. Jatkoajan viime hetkillä oli Leo Westermannin vuoro nöyrtyä Bronxin katukoriskenttien kasvatin raivatessa tiensä korille upottaen ratkaisevan heiton sisään viisi sekuntia ennen loppua. Molemmat ratkaisut pelattiin Wilsonille, mutta hän ei myönnä kokeneensa tilanteista erityisiä paineita.

– Tunnet aina paineita oli se sitten ensimmäinen tai viimeinen heitto. Heitin itse monta heittoa ohi, mutta täytyy vain uskoa. Olen tehnyt tätä koko ikäni etkä voi tulla tälle tasolle, siten ettet ottaisi niitä heittoja. Haluat ottaa ja käyttää ne mahdollisuudet, jos olet vapaana. Sitä odotat, Wilson totesi perjantaisten aamuharjoitusten jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Suomi makseli hieman kalavelkoja edellisistä EM-kisoista, kun Montpellierissä Ranska oli jatkoajan jälkeen vahvempi.

– Se oli äärimmäisen tärkeä. Vuonna 2015 oli erittäin raskasta hävitä heille niin hyvän pelin jälkeen. Voitto oli meille erittäin hyvä, mutta luonnollisesti tämä ei vielä riitä pääsemiseksi Turkkiin. Tämä oli kuitenkin hyvä tapa aloittaa.

Salttu Forsström