Neljä harjoitusottelua, neljä voittoa. Aikaa Korisliigan alkuun on kymmenen päivää eli Vilppaan leirissä on kaikki hyvin. Neljäs treenipelivoitto irtosi tiukan taiston jälkeen Hanhivaara-turnauksen päätöspelissä, jossa BC Nokia kaatui 98-97. Vilppaan voiton arvoa nostaa se, että maajoukkuetrio Teemu Rannikko-Mikko Koivisto-Matias Ojala seurasi pelin siviilit päällä.

Maanantai on Vilppaan miehille ansaittu vapaapäivä ja sen jälkeen alkaa keskittyminen 27. syyskuuta käynnistyvään runkosarjaan. Päävalmentaja Joonas Iisalo oli tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Todella paljon positiivista jäi käteen turnauksesta. Saimme pari hyvää 5 vs 5 treeniä alle torstaina ja perjantaina ja ne näkyivät erityisesti hyökkäyspäässä viikonloppuna. Jo nyt voi sanoa, että meillä on selkeästi enemmän optioita ja tulivoimaa tällä kaudella kuin viime kaudella. Olemme myös atleettisempi ja isompi joukkue, joten olen toiveikas että se realisoituu pian myös puolustuspäässä. Kivointa on kuitenkin valmentajana nähdä hieno fiilis joukkueessa. Tehdään kovaa duunia joukkueen eteen, mutta hyvällä energialla ja positiivisuudella. Nyt meillä on 10 päivää aikaa laittaa peli sellaiseen kuosiin, että pystymme aloittamaan runkosarjan. Ottelutahti on tiivis ekasta pelistä lähtien, joten ajamme joitakin uusia asioita sisään tänä aikana ja sitten seuraavaksi maajoukkuetauolla. Erityisesti oman puolustuksen tiivistäminen, erilaisia puolustuksia vastaan hyökkääminen ja erikoistilanteet tulevat listalta mieleen nyt, pohtii Iisalo seuran sivuilla.

Sunnuntainen kamppailu BC Nokiaa vastaan ei ollut lähtökohdiltaan helppo. Ville Tuomisen luotsaama BC Nokia on ollut liigajoukkueista pisimpään yhdessä ja etenkin hyökkäyspeli kulkee ajankohtaan nähden mallikkaasti. Vilpas joutui iltapäivän kamppailuun yhdeksällä miehellä, mutta toisaalta tarpeellisia minuutteja oli tarjolla runsaasti. BC Nokia aloitti vahvasti ja pakotti Vilppaan turhan usein pallonmenetyksiin. Avauskympin jälkeen Nokia johtikin 30-19. Puoliajalle mentäessä ero oli kaventunut neljään pisteeseen (49-53) ja kolmannen kympin jälkeen Vilpas oli siirtynyt kuskin paikalle 73-72. Päätösjakso huipentui viime hetkille ja ajassa 1:24 Juho Nenonen tasoitti Nokian johdon 93-93. Nokian kuitin jälkeen Canyon Barry nosti kotijoukkueen taas tasoihin 95-95. Nenosen kolmonen (0:23) oli tällä kertaa ottelun ratkaisu, sillä Leyton Hammondsin kakkosella Nokia ei päässyt kuin pisteen päähän. Vilpas tosin tarjosi voittoa vieraille ryssimällä oman sivurajansa viiden sekunnin rikkeeseen, mutta nokialaisten viime sekunnin heittoyritys kolisi rautoihin.

Kotijoukkueen hahmo oli 22 pistettä heittänyt Juho Nenonen, jonka seitsemästä kolmosesta viisi upposi oikeaan osoitteeseen. Aaron Jones (11) oli korinalustan kuningas kahmien komeat 19 levypalloa ja hyvää tukea antoivat Canyon Barry (20/3), Javontae Hawkins (15/4), Aatu Kivimäki (11/1) sekä virhevaikeuksiin joutunut Tobin Carberry (10/4). Hienosti taistellut Riku Laine (4/4), Topias Kuukkanen (5/1) ja Miikka Luosmaa (0/5) vastasivat lopuista tehoista.

BC Nokian peli oli valmiin näköistä ja tehot jakaantuivat tasaisesti. Kuusi miestä ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin eli Lawrence Gilbert 14/3, Leyton Hammonds 13/7, Henri Hirvikoski 12/1, Thomas Laerke 11/3, Daniel Dolenc 10/1 ja Vincent Council 10/0. Nokia oli ahkera kolmoskaarella tykittäen peräti 41 kolmosta ilmaan. Osumia syntyi 17, joten se teki pisteistään yli puolet kaaren takaa. Levypalloissa Vilpas oli selvästi niska päällä 48-30.