Korisliigan kausi 2017/18 on jo ovella. Kausi pyörähtää vihdoin käyntiin tiistaina 27.9. kun sarjanousija Espoo United isännöi Uudenkaupungin Korihaita.

Sarjanousija Espoo United on lähtökohtaisesti yksi mielenkiintoisimmista joukkueista Korisliigassa, kuten nousijajoukkueet useasti ovat. Divari-A:n viime kauden voittanut United on onnistunut vahvistamaan ydinrunkoaan kotimaisilla profiilipelaajilla ja jatkuvuutta edustavat muiden muassa joukkueen jenkkikaksikko, kaiken nähnyt takamies Jeb Ivey (190cm/36v) ja laituri Omar Calhoun (198/23).

Ivey ja Calhoun toimivat EU:n viime kauden tehokaksikkona, kun joukkue raivasi tiensä vakuuttavasti Divari-A:n voittoon. Kokenut Ivey pyöritteli 18,6 pistettä ja 4,9 syöttöä per ottelu, pussittaen kolmen pisteen heittonsa totutun murhaavalla 40,3% tarkkuudella. Urheilullinen laituri Calhoun toimi espoolaisten ykkösenä niin pisteissä (23,4) kuin levypalloissakin (7,6). Kentällä ajatuksen lailla liikkuva Calhoun osoitti monipuolisuuttaan kirjauttamalla 2,5 syöttöä ottelua kohden ja nakuttamalla hänkin kolmosensa sisään vakuuttavalla tarkkuudella (38,8%).

Kotimaisella osastolla EU sai kovan luokan vahvistuksia. Argentiinan reissultaan palannut laituri Samuel Haanpää (203/30) tuo ennen kaikkea korintekovoimaa espoolaisten riveihin. Obras Basketissa menneellä kaudella kolmosensa 39,7% tarkkuudella säkkiin latonut Haanpää omaa 133 ottelun verran kokemusta Korisliigasta. Miehen kausi 2012/13 Lapuan Kobrien paidassa on varmasti suurelle yleisölle miehen ikimuistoisin, sillä tuolloin mies toimi Kobrien ykköspyssynä 19,4 pisteen ja 8,1 levypallon keskiarvoillaan.

United saa myös tietyllä tavalla ”oman kasvatin” takaisin riveihinsä, kun espoolaisen koripallomyllyn tuotos, Okko Järvi (193/21), siirtyy takaisin Tapiolan maisemiin. Urallaan 59 ottelua Hongan paidassa pelannut Järvi vietti kaksi edellistä kautta Salon Vilppaan riveissä, päättäen viime kauden 9,0 pisteen, 2,5 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoihin hopeamitali kaulassa.

– Aina se on hienoa ja houkuttelee takaisin, kun oma ”kotijoukkue” nousee takaisin liigaan. Innoissaan lähdetään nostamaan espoolaista korista, viime kaudella vakuuttavia kehitysaskeleita ottanut Järvi hehkuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kovaa on treenattu koko kesä, että saadaan joukkue pärjäämään ja omatkin tilastot viime kaudesta vielä nousisivat.

Päävalmentaja Ville Neva saa aiemmin mainitun nelikon lisäksi nauttia Jouko Järvisen (192/30), Lauri Toivosen (200/26), Topi Halmeen (195/21) sekä Akseli Hartikaisen (195/21) jatkosta valkopaidassa. Mikäli viime kauden EU:n joukkueesta voidaan vetää mitään johtopäätöksiä, ei United tule puolustuksensa kanssa olemaan mieluisa vastustaja yhdellekään joukkueelle sarjanousijan statuksesta huolimatta.

– Liigakartalta pois ollessa on Espoossa opeteltu keskittymään asioihin, joihin voimme oikeasti itse vaikuttaa. Samalla olemme luoneet pohjaa, jonka päälle tulevaisuutta voimme rakentaa. Kuten kaikkiin kasvutarinoihin, myös tähän on kuulunut onnistumisia sekä vastoinkäymisiä, Neva muistuttaa.

– Tavoitteena on muodostaa vahva ja kestävä pelillinen identiteetti. Mielenkiintoinen joukkue on saatu kasaan ja osittain se on vielä rakenteillaan. Meillä on nuoria sekä kokeneita pelaajia, jotka ovat kuitenkin kaikki ottamassa jonkunlaista ”seuraavaa” askelta. Olemme ennen kaikkea erittäin nälkäinen joukkue.