Kouvojen viime kausi päättyi varmasti kannattajien mielissä pettymykseen, kun mestaruuden jälkeisellä sesongilla joukkue ei hienoista esityksistä huolimatta päässytkään kamppailemaan mitalipeleihin. Tulevalle kaudelle Kouvot lähtee kuitenkin mestaruusmuistojen nosteessa, kun Jyri Lehtonen tekee paluun Kouvojen penkin päähän.

Kotimaisella osastolla Kouvot on menettänyt pykälän verran leveyttä Miikka Luosmaan, Nicolai Andersenin sekä Osku Heinosen vaihdettua kesän aikana maisemaa. Varsin mieluisa uutinen kouvolalaisnäkökulmasta on kuitenkin se, että Ville Kauniston (204/35) loukkaantumishuolet ovat selätetty ja mies on jälleen valmis uuteen liigakauteen.

– Kuntoutuminen on mennyt suunnitelmien mukaan, kaikki on oikein hyvin siltä osin. Treenimatseja on päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan ihan normaalisti jo, Kaunisto summaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Miltä sitten maistuu tutun valmentajan paluu takaisin ”rikospaikalle” yhden välivuoden jälkeen.

– Hienoahan se on. Jyrillä on tietysti pitkä historia Kouvoissa, joten aika paljon tuttuja juttuja on mies tuonut mukanaan.

Kouvojen kotimainen osasto on kenties kaventunut, mutta kärkiosaaminen on edelleen Korisliigan mittapuulla varsin hyvillä kantimilla. Kauniston parina palloskriinipeleissä kirmaa edelleen liigaparkettien eliittitakamiesten joukkoon noussut Tuomas Hirvonen (181/21) ja leveyttä ovat tuomassa nuorten maajoukkueista tutut Arttu Saarijärvi (200/21), Teemu Knihtinen (194/18), Vili Nyman (198/19) sekä Severi Kaukiainen (185/19).

Ulkomaalaisvahvistusten puolella Kouvot luotti jatkuvuuteen, vanhoihin tuttavuuksiin sekä kokemukseen. Wayne Bernard (190/36) ja Jamie Skeen (203/29) edustavat kokemusta ja myös Seagullsia edustanut, viime kauden Kouvoissa päättänyt James Sinclair (194/24) jatkuvuutta.

Thomas Gipsonin läsnäolo vitospaikalla tuo ainakin Hirvoselle toisen tutun hahmon etukentälle syöttöjen kohteeksi, kun Saksassa viime kauden päättänyt Gipson tuo mestaruusvuodelta tutun keilapallon Kouvojen siirtymähyökkäysten ja palloskriinipelien keskiradalle.

Lehtonen vietti sapattivuotta viime kaudella, mutta laakereillaan mies ei ole levännyt. Päinvastoin.

– Oppi oli kovaa vuoden aikana ja se muistutti siitä, että työttömäksi ei kannata jäädä missään vaiheessa elämää. Tosi paljon tuli seurattua tietysti korista kauden aikana. Seurasin todella paljon Kouvojen harjoituksia ja Fanseatin arkistoista noin 80% Korisliigan matseista, Lehtonen paljastaa.

Minkälainen Kouvot sitten nähdään Manskarin parketilla kaudella 2017/18?

– Suurin oppi minkä viime kaudesta sain oli, että nyt mennään eteenpäin ehkä vähän trendien vastaisesti. Meillä on aika isokokoinen joukkue kasassa, Lehtonen pyörittelee.

– Olemme iso ja ehkä vähän ilkeäkin joukkue.