Joensuun Katajan taival FIBA:n Mestarien Liigassa sai komeimman mahdollisen alun, joukkueen selvitettyä keskiviikkona tiensä kilpailun kolmannelle karsintakierrokselle ohi espanjalaisen Divina Seguros Joventutin. Kataja pelasi LähiTapiola Areenassa ottelun tasalukemiin 71-71 (30-35) ja eteni jatkoon avausottelun neljän pisteen vierasvoittonsa turvin.

Neljän pisteen etumatkalta otteluparin toiseen osaotteluun lähtenyt Kataja pelasi kotihallissaan ottelun tasalukemiin 71-71 (30-35) ja tiputti näin ollen espanjalaisjoukkueen jatkosta. Helpolla joensuulaisten jatkopaikka ei kuitenkaan tullut, ottelun ratkettua vasta aivan sen päätöshetkillä.

Avauspuolikkaan jälkeen viiden pisteen takamatkalla ollut Kataja terävöitti hyökkäyspelaamisensa toteutusta kolmannella jaksolla ja otti hienoisen niskalenkin vierasjoukkueesta. Päätösjaksolle lähdettiin Katajan yhteistuloksissa Katajan kuuden pisteen johtoasemasta, mutta Joventut näytti jo kääntävän ottelun nimiinsä päätösjakson aikana.

Vahvan päätösjakson pelannut espanjalaisjoukkue nousi 9-0 –pisteputkensa ansiosta noin kuusi minuuttia ennen ottelun päättymistä yhteistuloksissa kahden pisteen johtoasemaan, venyttäen johdon kolme minuuttia ennen päätössummeria jo neljään pisteeseen. Vajaat kaksi minuuttia ennen summeria Joventut nousi vielä kertaalleen kolmen pisteen karkumatkalle, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti Kataja.

Daniel Bejeranon vapaaheitoilla Kataja nousi yhteistuloksissa pisteen päähän noin puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta toden teolla LähiTapiolan Areenan kotiyleisön hurmokseen räjäytti takamies Damier Pitts kolmosellaan päätösminuutin puolivälissä. Kataja sinetöi voittonsa ilmatiiviin puolustuspelaamisensa ansiosta ja loppulukemat 71-71 viimeistelivät vapaaheittoviivalta joensuulaisryhmän puolustuksen kulmakivet, Tommi Huolila ja Vesa Mäkäläinen.

Katajan sankarina toimivat 11 pistettä, 5 levypalloa, 2 riistoa ja peräti 4 torjuntaa rähissyt Huolila sekä vahvat 28 minuuttia urakoinut Alex Marzette (14/5/2 syöttöä). Kaksinumeroisille pisteille itsensä heittivät myös Ilari Seppälä (12/3 syöttöä) ja jatkopaikan kannalta elintärkeän kolmosen upottanut Pitts (10/2 syöttöä).

Joventutin riveistä kovinta jälkeä tekivät sentteri Jerome Jordan (14/10/4 syöttöä), sekä miehen sentteripari, ruotsalainen Simon Birgander (15/6).