Kouvot (1/1) pääsee keskiviikkona kestitsemään mielenkiintoisia vieraita, kun Jatke Areenalle saapuu Vilpas Vikings (1/1) uuden kapellimestarinsa Teemu Rannikon johdolla.

Kolmannen sarjakierroksen parivaljakko muistetaan ennen kaikkea huikean tasaisesta puolivälieräsarjasta keväältä 2016. Tuolloin Kouvot nousi kotiyleisönsä edessä haudan partaalta sarjan voittoon edeten aina myöhemmin keväällä seurahistorian neljänteen mestaruuteen. Uusi kausi ja uudet kujeet ovat kuitenkin nostaneet Vilppaan yhdeksi alkaneen kauden suurimmista mestarisuosikeista.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella kahdesti ja molempia yhdistää yksi ja sama asia. Molemmat ovat ehtineet jo hävitä sarjajohtaja Helsinki Seagullsille (3/0). Kouvot hävisi helsinkiläisille sarja-avauksessa kotonaan niukasti kahdella pisteellä (84-86) ja Vilpas toisella kierroksella vieraissa kuudella pisteellä (78-72). Kouvot voitti toisessa ottelussaan Lapuan Kobrat vieraissa (76-84) ja Vilpas puolestaan KTP:n kotonaan (75-70).

– Kiva päästä heti kauden alkuun Kouvolaan pelaamaan ja morjestamaan tuttuja! Kahden kauden aikana ehti kertymään monta hienoa muistoa Manskarilla ja onkin varmasti hieman outoa pelata siellä vieraspaidassa. Itselläni kesä kului osaksi vielä vammoja parannellen, joten ihan täyteen vauhtiin ei ole vielä päästy. Oman haasteensa ja hauskuutensa ovat myös tuoneet alkaneet yliopisto-opiskelut, kaksi edelliskautta Kouvoissa pelannut ja kesällä Vilppaan riveihin siirtynyt Miikka Luosmaa kertoo Kouvojen sivuilla.

Luosmaa uskoo keskiviikkona olevan vahvoilla sen joukkueen joka toteuttaa paremmin pelisuunnitelmaansa.

– Meillä, kuten varmasti kaikilla muillakin joukkueilla, on prosessi vielä aika pahasti kesken. Selvää on kuitenkin, että meidän tulee parantaa sunnuntaisesta Seagulls-ottelusta, mikäli haluamme Kouvolasta voiton hakea. Tässä vaiheessa kautta uskon sen joukkueen voittoon, kumpi onnistuu toteuttamaan paremmin harjoiteltuja ja sovittuja asioita.

Vilppaan mitaleille heti ensimmäisenä kautenaan valmentanut Joonas Iisalo odottaa kovaa ottelua.

– Kovat vierasottelut jatkuvat Kouvolassa keskiviikkona, ja vastassa on aina erinomaisesti valmennettu Kouvojen joukkue. Tämän vuoden Kouvot on pelipaikoilla 4 ja 5 selkeästi isompi ja fyysisempi kuin edellisellä kaudella. Se asettaakin ison haasteen sisäpuolustuksellemme ja tietenkin myös palloskreenipuolustukselle. Hyökkäyspäässä yritämme löytää keinoja joilla saamme helpotettua ratkaisuja. Kouvot tarjoaakin taas erilaisen puolustuskonseptin, jonka olemme kohdanneet kahdessa edellisessä pelissä. Siihen etsitään taktisia malleja videolta ja treeneistä, mutta loppujen lopuksi kyse on yksittäisistä päätöksistä joissa meidän täytyy parantaa selkeästi.

Kouvot on aloittanut molemmat kauden ottelunsa varsin huonosti joten siihen olisi hyvä löytää parannusta. Rannikon organisoimaa hyökkäystä vastaan ei voi missään nimessä antaa ottelun alussa liian paljon eteen. Kauden alun perusteella Kouvot on todella vahva levypalloissa (47.5) kun taas keskiviikon vastustajan (36.5) näkökulmasta kyseessä lienee kehitettävä osa-alue. Myös Vilppaan kahden ottelun pistekeskiarvo (73.5) kertoo siitä, että joukkueen hyökkäys ei ole vielä täydessä iskussa varsinkin, kun taikurinsauvaa heiluttaa itse maestro Rannikko. Kouvot on nakuttanut kahdessa ottelussa keskimäärin 84 pistettä. Itse asiassa molemmissa pelaamissaan otteluissa joukkue heitti 84 pistettä.

– Vastassa on sarjan ennakkosuosikki. Vilpas on joukkue, joka paljastaa meidän heikkoudet. Olemme pystyneet pelaamaan hyviä pätkiä otteluiden sisässä, mutta tasainen peruspelaaminen on hakusessa. Kaikille joukkueille tulee hyviä heittopäiviä, mutta sarjan kärjestä löytyvät lopulta kuitenkin ne joukkueet, joiden suoritustaso heittelee vähiten.