Kouvot ei aliarvioi vastustajaansa – ”Karhu on hyvä joukkue”

Kouvoille (3/1) tulee mieluisia vieraita keskiviikon Korisliigakierroksella kun pohjanmaan serkkupoika, Kauhajoen Karhu (1/2), saapuu vieraisille Jatke Areenalle.

Joukkueet kohtasivat jo pre-seasonilla Salon turnauksessa ja tuolloin päädyttiin tasapeliin. Pientä kahnausta ja toisistaan mittaa ottamista oli jo harjoitusottelussa aistittavissa joten odotettavissa on monella tapaa mitä mielenkiintoisin runkosarjakamppailu.

Sarjakärki Kouvot aloitti kautensa kotitappiolla Seagullsille (84-86), mutta sen jälkeen seuranneet kolme ottelua ovat tuoneet joukkueelle saman verran voittoja. Kouvot on käynyt hakemassa sarjapisteet niin Uudenkaupungin Korihailta (67-85) kuin Lapuan Kobriltakin (76-84) ja koko sarjan ehkä suurin mitalisuosikki Salon Vilpas kaatui Jatke Areenan hornankattilassa selvästi 25 pisteellä (96-71). Kouvojen hieman poikkeava joukkueen rakenne, jossa on kolme taitavaa isoa pelaajaa, on ehkäpä aiheuttanut vastustajille varsinkin alkukaudesta hieman päävaivaa. Toki Kouvoilla, niin kuin tässä vaiheessa kautta kaikilla joukkueilla, on vielä runsaasti tekemistä ja parannettavaa niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisenkin kanssa.

– Karhu on hyvä joukkue. Kokenut suomalaisosasto mahdollistaa korkean suoritustason. Sarcevic on liigan eliittiä pelinjohtajana ja hän pystyy aiheuttamaan meille ongelmia palloscreen-hyökkäämisellään. Korinalusta tukkoon ja levypallojen myötä siirtymähyökkäyksiin on meidän tavaramerkki, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen miettii seuran sivuilla.

Kouvot pääsee keskiviikon kliimaksiin lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan Arttu Saarijärvi (4.0/5.0) on sivussa.

Lähde: Kouvojen kotisivut