Suomalaispelaaja odottaa europelien alkua – ”Tämä on taas uudenlainen haaste”

© Kuva: Ilari Isotalo

Naisten EuroCupin lohkovaihe käynnistyy keskiviikkona. Ainoana suomalaispelaajana kilpailussa nähdään tällä kaudella saksalaista Wasserburgia edustava Annika Holopainen.

Wasserburg on aloittanut kautensa vahvasti Saksan Bundesliigassa voittamalla kaikki neljä otteluaan. Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Holopainen on saanut hyvän startin ammattilaisuralleen tilasoiden neljässä ensimmäisessä ottelussa keskimäärin 10,8 pistettä ja 4,3 levypalloa.

– Viimeisen parin viikon aikana olemme kehittyneet joukkueena paljon ja myös oma pelini on parantunut. Joukkue on sisäistänyt pelityylin ja oma rooli joukkueessa on selkiytynyt, Holopainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Wasserburg on voittanut Saksan mestaruuden viidesti peräkkäin ja joukkue uusiutui viime kauden jälkeen lähes kokonaan. Viime kauden joukkueesta joukkueeseen jäi ainoastaan kaksi pelaajaa ja joukkueen kokoonpanosta löytyy peräti kymmenen eri kansalaisuutta. Joukkue on kuitenkin hitsautunut nopeasti yhteen ja Holopainen on nauttinut ensimmäisistä hetkistään ammattilaispelaajana.

– Tietyllä tapaa näin hyvä alkukausi on ollut pieni yllätys. Tuntuu tosi hyvältä pelata ammattilaisena ja voi keskittyä täysipäiväisesti vain korikseen, neljä edellisvuotta USA:n yliopistosarjaa pelannut Holopainen iloitsee.

Saksan Bundesliigan lisäksi Wasserburg osallistuu EuroCupiin, joka on Euroopan toiseksi kovin seurajoukkuekilpailu. EuroCup pelataan kymmenessä neljän joukkueen lohkossa. Wasserburgin lohkossa ovat lisäksi italialainen Reyer Venetsia, tshekkiläinen Brno sekä sveitsiläinen Fribourg.

– Olen tosi innoissani EuroCupin alusta. Tämä on taas uudenlainen haaste. On hienoa päästä pelaamaan myös Bundesliigan ulkopuolelta tulevia joukkueita vastaan ja luvassa on tosi kovaa korista. Pääsee vähän matkustamaan ja näkemään uusia paikkoja samalla, hehkuttaa Holopainen.

Tulevista vastustajista Holopaisella ei ole vielä tarkkaa kuvaa.

– Venetsia on varmasti kovatasoinen joukkue ja mitä olemme Brnota katsoneet, niin he pelaavat hyvin organisoitua ja kurinalaista peliä. Pyrimme saamaan heidät aggressiivisella puolustuksella pois heidän mukavuusalueeltaan.

Jokaisesta lohkosta kaksi parasta etenee jatkoon ja lisäksi yhteensä neljä parasta lohkokolmosta jatkaa pudotuspeleihin. Kahdeksan parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin, kun loput 16 joukkuetta etenevät puolivälierien karsintaan, joista voittajat pääsevät 16 parhaan joukkoon.

– Kauden alussa pistimme tavoitteeksi 16 parhaan joukkoon pääsemisen, joka on sama mihin joukkue ylsi viime kaudella. Meillä on kaikki saumat mennä lohkosta jatkoon ja sen jälkeen sitten katsotaan peli kerrallaan, Holopainen toteaa.

Wasserburg aloittaa urakkansa EuroCupissa keskiviikkona Brnon vieraana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.