Kouvot (5/1) kulkee Korisliigan kärkikamppailusta toiseen, kun perjantaina Jatke Areenalle saapuu hallitseva Suomen mestari Kataja Basket (2/1).

Korisliigassa ei ole enää kolmen viikon jälkeen yhtään puhtaan pelin joukkuetta ja perjantai-illan joukkueetkin ovat ainoat joilla on vyöllään vasta yksi tappio. Muilla on sitten sitäkin enemmän. Katajan vähäisen ottelumäärän Korisliigassa selittää joensuulaisten osallistuminen samanaikaisesti FIBA Europe Cupiin.

Kataja on tähän mennessä voittanut kotonaan KTP Basketin (109-70) sekä vieraissa Helsinki Seagullsin (80-90). Toistaiseksi ainoan tappion se koki kotonaan kun viime kauden finaalivastustaja Vilpas Vikings (81-84) ryöväsi pisteet mukaansa Saloon. Kouvot on puolestaan voittanut avaustappion (Seagulls; 84-86) jälkeen viisi ottelua putkeen. Kolme voitoista on tullut vieraissa (Kobrat, Korihait ja BC Nokia) ja kaksi kotona (Vilpas Vikings ja Karhu Basket). Molemmat perjantaina kohtaavista joukkueista lähtevät haastavasta tilanteesta sillä takana on keskiviikkona pelatut raskaat ottelut, Kouvoilla Nokialla ja Katajalla Itävallassa.

– Kohtalaisen hyvin alkanut kausi siihen nähden, että ensimmäiset pelit (Mestarien liigan karsinnat) tulivat todella nopeasti sen jälkeen, kun kaikki pelaajat oli saatu Joensuuhun. Harjoittelutunnit ovat olleet rajalliset alkukauden aikana, mutta hyvin ovat valmentajat saaneet pelaajat toteuttamaan asioita. Melko yksinkertaisena tosin on pelaaminen vielä pidetty. Oma alkukausi on sujunut hyvin. Kroppa tuntuu erittäin hyvältä ja itseluottamus on korkealla, kaksi kautta Kouvoissa, mutta nykyään Katajaa edustava Ilari Seppälä toteaa Kouvojen sivuilla.

– Molemmilla joukkueilla oli keskiviikkona tiukat ottelut ja perjantain peliin valmistautumiseen on vain päivä aikaa. Kouvot on aloittanut kauden vahvasti ja Jyrin (Lehtonen) kädenjälki näkyy taas voimakkaasti Kouvojen pelaamisessa. Kumpi joukkue löytää enemmän energiaa, on vahvoilla. Manskarille on aina mukava tulla pelaamaan. Pelissä on taatusti hyvä tunnelma ja katsomossa minulle paljon tuttuja kasvoja, Seppälä jatkaa.

Myös Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen nostaa esille lyhyen palautumisajan.

– Kataja on eurokentillä rutinoitinut joukkue, jossa on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Seppälä pelaa huikealla tasolla. Mäkäläinen, Huolila ja Niemi tukkivat puolustuksellaan korinalustaa. Ottelussa on paljon meille tuttuja taktisia asioita vastassa. Molemmilla joukkueilla alla raskas ottelu, joten palautuminen ja ylivalmistautumisen välttäminen ovat avainasemassa tässä ottelussa, Lehtonen pohtii.