Perjantai-illan Korisliigakierros Kouvolan Jatke Areenalla näytti kotijoukkue Kouvojen kahdet kasvot. Lähes sysimustan ensimmäisen puoliajan jälkeen parketille asteli puoliajalta kuin uudestisyntynyt kotijoukkue. Kaikki epävarmuus oli tiessään, puolustus oli kovaa kuin betoni ja hyökkäys rullasi. Loppuun asti tiukkana pysynyt ottelu ratkesi vasta viimeisen viiden minuutin aikana kun Kataja putosi ryminällä kyydistä. Kouvot voitti vaiherikkaan ottelun lopulta pistein 87-74 (40-52). Voitollaan Kouvot kasvatti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Kouvot nousi pitkältä takamatkalta voittoon. Yksi kotijoukkueen yllättäjistä oli 13 pistettä heittänyt Severi Kaukiainen, joka otti loukkaantuneen Tuomas Hirvosen paikan kouvolalaisten kokoonpanossa.

– Sain tietää aamulla, että Hirvonen on sivussa ja on tulossa enemmän roolia. Totta kai uskon omiin mahdollisuuksiini, mutta tietysti minua jännitti. Jännitys saattoi näkyä pelin alussa. Valmentajan ohje oli vain, että pitää pelata aggressiivisesti. Pelaaminen on kivaa eikä paina jaloissa, Kaukiainen totesi Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen peräänkuulutti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pelaajien, varsinkin nuorien pelaajien, pelirohkeutta. Perjantai-iltana pelirohkeutta löytyikin ja Severi Kaukiainen sekä Teemu Knihtinen pelasivat hyvällä itsevarmuudella yhteensä 54 minuuttia.

– Lähtökohdat peliin olivat huonot. Meillä oli raskas Nokian peli alla ja tänä aamuna sain viestin, että Hirvonen ei pelaa tänään. Siinä vaiheessa Kaukiainen varmaan mietti, että ketähän pelaajia meillä on laittaa tilalle. Kun konsepti on tuttu, niin kaksi nuorta pelaajaa (Kaukiainen ja Knihtinen) pystyvät tulemaan helposti konseptiin sisään. Kahdella ensimmäisellä jaksolla emme olleet sillä tasolla, missä meidän pitää puolustuksessa olla. Kataja taas oli huikea ensimmäisellä puolikkaalla. Kataja sai 10 hyökkäyslevypalloa ja teki ekstrasyötöistä kolmen pisteen koreja. Saimme kuitenkin toisella jaksolla eron 19 pisteestä 12 pisteeseen ja pystyimme vielä pelaamaan voitosta. Toisella puoliajalla Kataja meni meidän ansaan. Toisella puolikkaalla emme ottaneet edes aikalisiä, sillä konsepti on niin vahva, että pelaajat eivät tarvitse neuvoja. Lisäksi toisella puolikkaalla yksinkertaistimme hyökkäystämme, Lehtonen pohdiskeli.