Kotkan Peli-Karhujen voitokas kausi naisten Korisliigassa sai jatkoa keskiviikkona kun joukkue haki vierasvoiton Vimpelin Vedolta lukemin 68–50. Sarjan häntäpään kamppailussa Espoo Basket Team nappasi kauden avauspisteet voitolla Äänekosken Huimasta numeroin 98–73.

Kotkan Peli-Karhut otti keskiviikkona toisen perättäisen voittonsa naisten Korisliigassa. Kotkalaisryhmä kaatoi Vimpelin Vedon vieraskentällä selkein numeroin 68–50 (31–26). Läpi ottelun tasaisesti pisteitä tehtaillut kotkalaisryhmä ei luovuttanut johtoasemaa kotijoukkueelle kertaakaan ottelun aikana.

Avausjaksot taputeltiin Vimpelin liikuntahallissa tasaisissa merkeissä. Peli-Karhujen avausneljänneksellä kiskaisema viiden pisteen johto kasvoi kolmannen jakson jälkeen kymmeneen pisteeseen, eikä joukkue päästänyt päätösneljänneksellä Vetoa enää voittotaisteluun mukaan.

Peli-Karhujen Daisha Simmons iski 23 pistettä, nappasi 6 levypalloa ja jakoi yhden syötön. Myös Akilah Sims (15/7) ja Anissa Pounds (8/3/1) olivat jälleen hyvässä vireessä. Vastustajien riveistä Avyanna Young (18/14/2) urakoi tupla-tuplan.

EBT:lle kauden avausvoitto

Naisten Korisliigan häntäpään kamppailussa hyvässä iskussa Äänekoskelle matkustanut Espoo Basket Team haki kauden avauspisteet voittamalla Huiman. EBT pysyi jokaisella jaksolla askeleen verran kotijoukkuetta edellä ja haki voiton lukemin 98–73 (48–36).

Tasainen suorittaminen hyökkäyspäädyssä oli EBT:n voiton avain keskiviikkona. Vaikka Huima onnistui jokaisella jaksolla pirteästi pisteiden teossa, espoolaisvieraat venyttivät karkumatkaa jokaisella neljänneksellä muutaman korin mitalla. Päätösjaksolle 19 pisteen keulilta lähtenyt EBT piti kovan suoritustasonsa loppuun saakka.

Vierasjoukkueen kärkeä olivat keskiviikkona Kamilah Jackson (21/20/6), Zykira Lewis (21/4/2) ja Lotta Eräkangas (17/6/2). Kaikki EBT:n avausviisikon pelaajat nakuttivat kaksinumeroiset lukemat. Äänekosken Huiman riveistä Jazmine Perkins (29/11/4) kannatteli joukkuetta tupla-tuplallaan. Myös Suriya McGuire (16/13) tilastoi tupla-tuplan.