Viikon toisena suorana NBA-otteluna Ruutu-palvelussa nähdään torstain ja perjantain välisenä yönä viime kauden lännen konferenssifinaalien uusinta, kun San Antonio Spurs ja Golden State Warriors lyövät yhteen Teksasissa. Edessä oleva kamppailu on joukkueiden neljästä keskinäisestä kamppailusta ensimmäinen alkaneessa runkosarjassa.

Vierasjoukkue Warriors on aloittanut kauden viidellä voitolla ja kolmella tappiolla, mikä oikeuttaa tällä hetkellä kolmanteen sijaan lännen konferenssissa. Spurs on pelannut ottelun vähemmän, joista se on voittanut neljä ja hävinnyt kolme.

Spursille on todennäköisimmin tulossa kylään varsin hankala vieras, sillä Warriors rökitti kauden kovimmalla pistemäärällä viime kamppailussaan Los Angeles Clippersin vieraskentällä 141-113.

Hallitsevan mestarin syömähampaat ovat tuttuja ja teräviä molemmissa päissä kenttää. Stephen Curry on tehnyt ottelua kohti 27,6 pistettä, jolla hän on koko sarjan tilastossa sijalla neljä. Liigan ylivoimainen blokki-ykkönen Kevin Durant syö 2,7 heitontorjunnalla ottelua kohden elävältä vastustajan parhaimmistoa illasta toiseen.

San Antonio Spursin tehot hyökkäyspäässä riippuvat tällä hetkellä pitkälle LeMarcus Aldridgen varassa. 32-vuotias laitahyökkääjä on joukkueensa ykkönen niin pisteitä ottelua kohden -sarakkeessa 23,6 paunalla, kuin myös levypalloissa keskimäärin 8,6 poiminnalla ottelussa. Spurs tarvitsee kipeästi siis tehoja myös Aldridgen takaa ja niitä odotetaan muun muassa nuorelta DeJounte Murraylta, takamies Danny Greeniltä, sekä kokeneelta espanjalaiselta 37-vuotiaalta Pau Gasolilta.

Loukkaantumistilanne on Warriorsille suosiollinen, sillä joukkue on käytännössä täysin terve. Samaa ei voi sanoa kotijoukkueesta. Ranskalaistähti Tony Parkeria ei nähdä edelleenkään parketilla. Pelintekijää vaivaa reisivamma. Spursilta sivussa Parkerin lisäksi ovat myös Joffrey Lauvergne nilkkavamman ja Kawhi Leonard lihasvamman vuoksi.

Terveellä rosterilla operoiva on Warriors on tällä hetkellä vaikea voittaa. Ottelun ratkaisu piilee siinä, löytääkö siipirikkoinen Spurs tarvittavaa leveyttä tehokkaaseen hyökkäyspeliin ja toisaalta riittävää tiiviyttä alakertaan vieraiden tuhoisaa hyökkäyspeliä vastaan.