FIBA Europe Cup kääntyy tällä viikolla alkulohkojensa osalta loppusuoralle. Kataja Basketilla on lohkossa C erinomainen asema joukkueen voitettua ensimmäiset kolme otteluaan. Se voi varmistaa jatkopaikkansa jo keskiviikkona, mikäli itävaltalainen Kapfenberg Bulls kaatuu Joensuussa ja lohkokakkonen montenegrolainen KK Mornar voittaa myöhäisottelussa portugalilaisen FC Porton.

Kärkijoukkueiden voittaessa molemmat olisivat varmuudella jatkossa ja näin ollen kahdella päätöskierroksella, jotka Kataja pelaa vieraskentillä, ratkottaisiin enää lohkon ykköspaikka.

– Juuri näin se menee ja jos tämä ei ole hyvä motivaattori, niin sitten en tiedä mikä on, päävalmentaja Greg Gibson sanoo painokkaasti viitaten rivien välissä lauantaina kotikentällä nähtyyn heikkoon suorittamiseen Espoo Unitedia vastaan.

Katajan peli-ilme Espoota vastaan oli mollivoittoinen ja vieraat hakivat silkalla tahdonvoimalla Korisliiga-pisteet Joensuusta. Kotijoukkueen heitto ei uponnut ja sen aiheuttama tuskastuminen kääntyi vajaaksi suorittamiseksi myös puolustuspäässä. Gibson ei ottelun jälkeen säästellyt sanojaan vaan antoi ”ruoskan” viuhua lehdistötilaisuudessa siihen malliin, että ainakin asennepuoli lienee itävaltalaisia vastaan kunnossa.

Pitkään sivussa ollut Alex Murphy teki lauantaina ilahduttavasti paluun pelaavaan kokoonpanoon, mutta sai ennen puoliaikaa tällin, joka pakotti hänet jättämään kentän. Tutkimusten perusteella kyseessä ei kuitenkaan pitäisi olla niin vakava vamma kuin mikä piti laiturin sivussa koko alkukauden. 71-94 -tappiolukemiin päättynyttä ottelua katselivat alusta saakka vaihtopenkin päästä Ilari Seppälä, Vesa Mäkäläinen sekä Alex Marzette ja viimeisten tietojen mukaan heistä jokaisen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa.

Katajan saldo Korisliigassa on seitsemän ottelun jälkeen kolme voittoa ja neljä tappiota, sarjasijoitus seitsemäs. Keskiviikon jälkeen joukkue pelaa sunnuntaina Nokialla, sitten viikon päästä keskiviikkona 15. päivä Portugalissa ja paluumatkalla perjantaina 17. päivä vielä Kotkassa ennen 12 päivän ottelutaukoa.

– Siinä kohtaa on hyvä paikka keskittyä harjoitteluun, katsoa missä olemme menossa ja jos tarvitaan, tehdä hienosäätöjä, Gibson suunnittelee Katajan sivuilla.

Kattavampi otteluennakko luettavissa kokonaisuudessaan Katajan sivuilta.