Vilpas viettää pikkulauantaita Pohjanmaalla, jossa se kohtaa Lapuan Urheilutalolla sarjajumbona olevat Kobrat.

Helppo peli, voisi sarjataulukkoa katsellen todeta. Totuus on kuitenkin toisenlainen, sillä Lapualta ei ole koskaan ollut helppo hakea pisteitä. Kobrat saa penkin päähän takaisin sairaslomalta palaavan päävalmentaja Lars Ekströmin, jolla on varmasti jippoja puvuntakin hihassa Vilpasta varten.

Vaikka Lapuan kobralauma pitää sarjataulukossa perää, pisteet eivät ole alennusmyynnissä eikä helppoa iltaa ole tulossa. Jostain syystä Lapualle eksyy vuosi toisensa jälkeen kovia pelimiehiä rapakon takaa. Viime kaudella Jamal Jones (21.5), sitä ennen Lamont Jones (20.2), Paul Carter (19.7) ja DJ Richardson. Kaikista kovin oli kauden 2013-2014 korikuningas Kyle Fogg (27.0), joka on tehnyt huikeaa uraa eurokentillä Pohjanmaalta lähdettyään.

Tänä vuonna korikunkun viittaa pitää yllään 196-senttinen laituri Maurice Creek, joka on latonut 23.6 pistettä per peli. Creekin kanssa on oltava tarkkana etenkin kolmoskaarella, jolta mies on paukutellut pommejaan yli 40 prosentin sihdillä (30/74). Kauhajokea vastaan syntyi peräti 38 pistettä ja ainoastaan Kouvot ja Seagulls ovat tähän mennnessä saaneet miehen aisoihin.

– Maurice Creek on tehnyt melkein 24 pistettä per peli, joten hänen heittojen vaikeuttaminen on keskiössä, myöntää Joonas Iisalo yhdeksi keskiviikon teemaksi seuran sivuilla.

Kobrien peli ei tietenkään lepää yhden miehen harteilla. Takamies Lucas Woodhouse (15.1/5.1 syöttöä) pyörittää peliä ja pyrkii löytämään isot miehet Terence Jenninigsin (208, 12.8/8.0) ja Christopher Ortizin (203, 14.4/7.5). Viisikon täydentää oman kylän Jussi Turja (6.8). Penkki ei Kobrilla ole kovin leveä ja lepohetkiä antavat pääasiassa Tuomas Viertola, Panu Peltokangas sekä Ekströmiä sairasloman ajan tuurannut Ville Turja.

– Kobrien hyökkäyksistä melkein 20% on nopeita hyökkäyksiä eli heitot tulevat aikaisessa vaiheessa heittokelloa. Tämän on korkein luku Korisliigassa ja meidän tulee luoda hyviä heittopaikkoja sekä pitää pallosta huolta, jotta olemme hyvissä asemissa pysäyttämään nämä nopeat hyökkäykset, arvioi Iisalo tulevaa vastustajaa.

Vilpas pääsee Pohjanmaalle yhdentoista pelaajan voimin. Mikko Koivisto teki paluun kentälle perjantaina kotipelissä BC Nokiaa vastaan ja Matias Ojalan paluu on päivä päivältä lähempänä.