Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies pelaa tänään keskiviikkona 15. marraskuuta Sloveniaa vastaan Celjessä EM-karsintaottelun, Romanian EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussaan voittanut Slovenia nojaa Susiladiesin apuvalmentaja Jussi Räikän mukaan vahvasti muutamaan avainpelaajaansa.

Slovenia irtosi Romaniasta lopullisesti kolmannella neljänneksellä vieden kymmenenminuuttisen 9-26. Slovenialaisten jylläsivät lopulta selkeään 59-80 (37-47) -voittoon 26 pistettä säkittäneen Eva Lisecin johdolla.

– Slovenia pelaa hyökkäyksessä yksinkertaista koripalloa ihan hyvällä tilankäytöllä. He rakentavat järkevästi hyökkäyksiä muutaman avainpelaajansa kautta, jotka ottavat suurimman osan heitoista, Räikkä aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jos verrataan edelliseen joukkueeseen, niin vastustajan materiaali ei ole ihan samalla tasolla. Vastuu on harvempien harteilla ja he eivät ole niin kookkaita ja fyysisiä. Täytyy kuitenkin muistaa, että kesän EM-kisojen avausottelussa Slovenia hävisi kaksi pistettä Ranskalle ja nyt heillä on alla voitto Romaniasta.

– Puolustuspäässä he pelaavat erilaisia paikkapuolustuksia puolella kentällä ja heiltä löytyy ainakin kaksi prässipuolustusta. Toisessa he tuplaavat koko kentällä aggressiivisesti ja tuplaavasta puolustuksesta löytyy myös inhottava puolen kentän versio. Näillä he saivat Romanian sekaisin.

Seuraa heitä Slovenialta
Nika Baric (169 cm/25 vuotta): ”Venäjällä pelaava erinomainen pelinrakentaja. Hyvä ajamaan korille ja viimeistelemään, monipuolinen heittäjä, mutta ennen kaikkea pelinrakentaja, joka tekee joukkuekavereistaan parempia. Joukkueen suurin tähti.”

Eva Lisec (192/22): ”Tässä joukkueessa nelospaikan pelaaja, välillä myös vitonen. Karvan verran yli 190-senttinen pelaaja, joka on erinomainen liikkumaan kohtia koria pallottomana. Hän ja Baric muodostavat parin, jossa toinen syöttää ja toinen viimeistelee.”

Shante Evans (185/26): ”Amerikkalaislähtöinen pelaaja, joka on sittemmin saanut Slovenian passin. Hän on ns. ”power-koripallon” malliesimerkki. Väkivahva pelaaja, joka antaa kovuudellaan hyvän haasteen.”